« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

CE accelerează acordarea de fonduri în cadrul inițiativei „Locuri de muncă pentru tineri”
11.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană organizează vineri, 11 iulie 2014, la Bruxelles, un seminar specializat ce urmărește identificarea celor mai bune soluții pentru a accelera modalitățile de programare, precum și punerea în practică a inițiativei „Locuri de muncă pentru tineri”. Seminarul reunește experți ai Comisiei precum și din partea statelor membre, care vor face demersurile necesare pentru ca statele eligibile să poate primi fonduri cât mai curând posibil, informează ec.europa.eu.

Fondurile provenite din inițiativă, împreună cu cele din Fondul Social European în perioada 2014-2020, vor fi utilizate de statele membre pentru acțiuni care vizează tinerii sub 25 de ani (sau, în cazul în care un stat membru decide astfel, de până la 29 de ani), în special pe cei care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare (denumiți NEET), în regiunile în care rata șomajului în rândul tinerilor a fost de peste 25% în 2012, în această categorie intrând 20 de state membre. Astfel, se va acorda finanțare pentru acordarea direcăt de locuri de muncă, de stagii, de contracte de ucenicie sau de cursuri de formare.

László Andor, comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune a declarat: „Multe state membre implementează în mod activ măsuri care să facă din garanția pentru tineret o realitate, cu ajutorul celor 6 miliarde de euro disponibile în cadrul Inițiativei privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și al Fondului social european, în valoare de peste 10 miliarde de euro anual. Finanțarea ILMT joacă un rol esențial deoarece aceasta va sprijini în mod direct tinerii, oferindu-le o primă experiență la locul de muncă, un stagiu, un contract de ucenicie sau cursuri de formare. Seminarul în cauză își propune să ajute statele membre să accelereze programarea măsurilor de sprijinire a tinerilor finanțate prin Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și să utilizeze aceste fonduri cât mai bine”.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD