Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CEPA a publicat raportul Romania’s ‘Tipping Point’ – Advancing the Rule of Law, Governance and Public Leadership
11.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) a dat publicității marți, 8 iulie 2014, raportul Romania’s ‘Tipping Point’ – Advancing the Rule of Law, Governance and Public Leadership, elaborat de Grupul de lucru SUA-România, potrivit unui comunicat.

Realizarea documentului a durat un an de zile și reprezintă rezultatul muncii depuse de Grupul de lucru, condus de Corina Rebegea, membru CEPA, proces care a implicat 30 de experți din mediu academic, din ONG-uri și din comunitățile de analiză a politicilor din ambele țări.

Raportul arată că oportunitățile României, dacă sunt abordate cu energie și perseverență, pot îmbunătăți considerabil performanțele economiei națională, dar și stilul de viață al cetățenilor.

Corina Rebegea, autoarea raportului, a declarat: ”România a ajuns într-un moment critic în tranziția post-comunistă. A 25-a aniversare a căderii fostului regim totalitar reprezintă un punct de cotitură. Țara a făcut progrese majore în evoluția democratică și economică, însă anumite capitole esențiale tranziției sunt încă închise. Scopul acestei analize este de a crea cadrul necesar pentru conștientizarea potențialului uriaș pe care România îl are în domenii precum: stat de drept, guvernare și leadership public”.

Wess Mitchell, președintele CEPA, consideră că: ”România este unul dintre cei mai importanți aliați strategici ai Statelor Unite în Europa Centrală. Raportul este un omagiu adus eforturilor făcute în ultimii 25 de ani și arată că progresul țării este esențial pentru atingerea obiectivului de a crea o Europa unită, liberă și pașnică. Acest demers este mai important acum ca oricând având în vedere evenimentele din Ucraina”.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti