Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CEPA a publicat raportul Romania’s ‘Tipping Point’ – Advancing the Rule of Law, Governance and Public Leadership


11 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) a dat publicității marți, 8 iulie 2014, raportul Romania’s ‘Tipping Point’ – Advancing the Rule of Law, Governance and Public Leadership, elaborat de Grupul de lucru SUA-România, potrivit unui comunicat.

Realizarea documentului a durat un an de zile și reprezintă rezultatul muncii depuse de Grupul de lucru, condus de Corina Rebegea, membru CEPA, proces care a implicat 30 de experți din mediu academic, din ONG-uri și din comunitățile de analiză a politicilor din ambele țări.

Raportul arată că oportunitățile României, dacă sunt abordate cu energie și perseverență, pot îmbunătăți considerabil performanțele economiei națională, dar și stilul de viață al cetățenilor.

Corina Rebegea, autoarea raportului, a declarat: ”România a ajuns într-un moment critic în tranziția post-comunistă. A 25-a aniversare a căderii fostului regim totalitar reprezintă un punct de cotitură. Țara a făcut progrese majore în evoluția democratică și economică, însă anumite capitole esențiale tranziției sunt încă închise. Scopul acestei analize este de a crea cadrul necesar pentru conștientizarea potențialului uriaș pe care România îl are în domenii precum: stat de drept, guvernare și leadership public”.

Wess Mitchell, președintele CEPA, consideră că: ”România este unul dintre cei mai importanți aliați strategici ai Statelor Unite în Europa Centrală. Raportul este un omagiu adus eforturilor făcute în ultimii 25 de ani și arată că progresul țării este esențial pentru atingerea obiectivului de a crea o Europa unită, liberă și pașnică. Acest demers este mai important acum ca oricând având în vedere evenimentele din Ucraina”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică