Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

UNBR ajută CRJ în realizare studiului privind audierea copiilor
11.07.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat joi, 10 iulie 2014, scrisoarea Fundației ”Centrul de Resurse Juridice”, prin care solicită sprijin pentru realizarea unui studiu privind audierea copiilor.

Mesajul integral:

”Către: Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
În atentia Domnului Av. Florea Gheorghe, preşedinte

Stimate Domnule Presedinte Florea,

Va scriu din partea Fundatiei Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu o solicitare de sprijin pentru realizarea unui studiu privind audierea copiilor.

CRJ desfasoara in calitate de punct focal national al Agentei UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA) o cercetare despre Participarea copiilor in proceduri judiciare (in calitate de victime/martori in proceduri penale si/sau parte in proceduri civile). Scopul cercetarii (care se desfasora intr-un numar de 10 state UE) este de a evalua cat de adecvata este maniera in care sunt tratati copiii atunci cand acestia iau contact cu sistemul de justitie (sunt audiati).

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru a populariza aceasta cercetare in vederea gasirii de potentiali intervievati copii. In mod concret, v-am fi recunoscatori daca ati transmite si promova anuntul cercetarii printre avocatii inscrisi in tabloul avocatilor din cadrul barourilor Bucuresti, Iasi, Timis si Brasov (cercetarea desfasurandu-se in Bucuresti si in judetele mentionate), in asa fel incat acestia, la randul lor, daca au avut clienti ai caror copii au fost audiati, sa promoveze anuntul printre acesti clienti. Daca copiii si reprezentantii lor legali doresc sa afle mai multe despre cercetare, sau daca doresc sa participe (si copiii si reprezentantii legali sa participe copiii) ne vor putea astfel contacta folosind datele din anunt. De asemenea, daca considerati util, va rugam sa postati anuntul pe pagina de web a UNBR.
Cercetarea se desfasoara pana in luna august inclusiv.

Va stam la dispozitie pentru orice alte informatii despre cercetare.

Va multumesc anticipat,

Agnes Csonta
Asistent Program Antidiscriminare
Centrul de Resurse Juridice”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate