Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Un număr record de studenți au beneficiat de bursele Erasmus în perioada 2012-2013
15.07.2014 | JURIDICE.ro

Comisia Europeană a publicat joi, 10 iulie 2014, o serie de statistici din care reiese că aproximativ 270.000 de studenți au beneficiat de burse UE pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate în perioada 2012-2013, în cadrul programului Erasmus, informează ec.europa.eu.

Din studiile efectuate reiese că unul din cinci studenți a optat pentru stagii în cadrul unor companii, însă majoritatea a ales să studieze la o altă universitate, cele mai populare destinații fiind Spania, Germania și Franța. Țările care au trimis cel mai mare număr de studenți, ca procent din populația lor cu studii superioare, au fost Luxemburg, Liechtenstein, Finlanda, Letonia și Spania.

Statisticile arată că în 2013 a crescut valoarea medie a bursei Erasmus cu 9%, la 272 de euro, comparativ cu 250 de euro în 2012. În unele țări, bursa este suplimentată din fonduri naționale, regionale sau instituționale. Din 2014, va intra în vigoare noul program Erasmus+. care va oferi burse unui număr de 4 milioane de persoane, inclusiv 2 milioane de studenți din învățământul superior și 300.000 de angajați.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a declarat: ”Timp de 27 de ani, programul Erasmus a permis studenților să petreacă o perioadă de timp în străinătate pentru a-și lărgi orizonturile și pentru a-și îmbunătăți competențele. Cele mai recente cifre arată că Erasmus este mai popular decât oricând. Pe lângă faptul că înlesnesc crearea unui sentiment de apartenență la familia europeană, competențele pe care Erasmus le promovează ajută de asemenea studenții să își sporească șansele de inserție profesională și perspectivele de carieră. Noul nostru program Erasmus+ va permite și mai multor tineri să studieze, să se formeze, să lucreze sau să facă voluntariat în străinătate în următorii șapte ani”.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.