Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

18 state membre, printre care și România, atenționate de CE pentru a lua măsuri decisive în ceea ce privește managementul spațiului aerian comun


15 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comisia Europeană a publicat joi, 10 iulie 2014, un comunicat cu privire la măsurile pe care 18 state membre, printre care și România, trebuie să le adopte pentru a îmbunătăți blocurile funcționale de spațiu aerian (FAB) în care activează. Astfel, Austria, Bulgaria, Cipru, Cehia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Marea Britanie, țări care formează șase FAB-uri, vor trebui să implementeze noi măsuri pentru a crea un sistem aviatic mai eficient, mai puțin costisitor și mai puțin poluant.

Statele membre în cauză ar fi trebuit să implementeze noile blocuri până pe 4 decembrie 2012, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 550/2004, însă progresele efective înregistrate până în prezent au fost lente, ceea ce se traduce în mai multe întârzieri, consum mai mare de combustibil și, prin urmare, emisii sporite de gaze cu efect de seră și facturi mai mari plătite de companiile aeriene.

Comisia a trimis statelor scrisori de punere în întârziere prin care solicită să ia măsuri în vederea optimizării punerii în aplicare a blocurilor funcționale de spațiu aerian și a serviciilor de navigație aeriană.

Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei responsabil cu transporturile, a declarat: „Trebuie să depășim, în cele din urmă, frontierele naționale în cadrul spațiului aerian european. FAB reprezintă o componentă necesară și vitală a cerului unic european. În acest moment, aceste spații aeriene comune există doar pe hârtie; ele sunt stabilite în mod oficial, dar nu sunt încă funcționale. Îndemn statele membre să dea dovadă de mai multă ambiție și să accelereze punerea în aplicare a cerului unic european”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică