Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
2 comentarii

Întrebare preliminară cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
15.07.2014 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul suprem din Ungaria (Kuria) se întreabă cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. (C-230/14 Weltimmo)

Situația de fapt:
1. operator de date stabilit exclusiv în alt stat membru, care administrează o pagină de internet de intermedieri și anunțuri imobiliare privind, printre altele, imobile situate pe teritoriul Ungariei, operatorul respectiv transferând datele cu caracter personal ale proprietarilor imobilelor pe un mijloc (server) de stocare și procesare de date care aparține administratorului paginii de internet și care se află în alt stat membru (Slovacia)
2. competența Autorității pentru protecția datelor
3. aplicarea legii unui administrator al unei pagini de internet de intermedieri imobiliare, stabilit exclusiv în alt stat membru, atunci când acesta promovează, printre altele, imobile situate în Ungaria ale căror proprietari au transmis, probabil de pe teritoriul Ungariei, datele referitoare la imobilele lor, pe un mijloc (server) de stocare și prelucrare a datelor care aparține administratorului paginii de internet și care se află în alt stat membru
4. factorii care trebuie luați în considerare pentru o eventuală aplicare extrateritorială
5. proprietarii operatorului de date au domiciliul în Ungaria
6. sediul operatorului de date este în Slovacia
7. interpretarea unor termeni precum cel de „procesare de date” și „prelucrare de date”.

Dispoziții incidente: Articolul 4 alineatul (1) litera (a) și articolul 28 alin. (1), (3) și (6) din Directiva privind protecția datelor (95/46/CE).

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Sociale, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti