Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

MJ. A patra reuniune de lucru a experților în recuperarea creanțelor


16 iulie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 14 iulie 2014, un comunicat privind implementarea proiectului „Consolidarea capacităţii oficiilor de recuperare a creanţelor şi a organelor judiciare din UE în lupta împotriva criminalităţii economice şi în recuperarea creanţelor„, finanţat de Comisia Europeană.

La cea de-a patra sesiune de lucru din cadrul proiectului au participat experți ARO (Assets Recovery Offices) din statele partenere, respectiv Franţa, Olanda şi Ungaria, alături de reprezentanţii Oficiului Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni (ONPCCRCI), din cadrul Ministerului Justiţiei.

Reuniunile au constat în discuţii cu reprezentanţii Oficiului românesc, vizite la PICCJ şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti. În cadrul discuțiilor au fost abordare subiecte precum: mecanisme pentru identificarea bunurilor provenite din infracţiuni, accesul la bazele relevante de date, schimbul de informaţii prin intermediul oficiilor de recuperare a creanţelor, cadrul legal românesc în materia măsurilor asigurătorii şi confiscării, precum şi aspecte de practică judiciară in materie.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro