Dreptul securităţii sociale

A fost aprobat Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate, precum şi familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune


16 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul securității sociale, Noutăți legislative

Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, a aprobat luni, 14 iulie 2014, Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum şi familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune, informează MAI.

Ordinul prevede că pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație al MAI, încadrați într-un grad de invaliditate din cauza rănilor survenite în exercitarea atribuțiilor de serviciu, își pot continua activitatea în funcții militare sau civile, în unități ale ministerului. Mai mult, copiii aflaţi în întreţinerea personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor putea fi admiși în instituţiile de învăţământ ale MAI.

Măsura se aplică și asupra soților ori copiilor militarilor decedați sau încadrați într-un grad de invaliditate, aceștia având posibilitatea să fie numiți în funcții militare sau civile fără susţinerea unui examen sau concurs, în funcție de studii și experiență.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică