Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Galați. Folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete. Recunoașterea vinovăției
15.07.2014 | Raluca ASAVEI, Paula VÂRBAN, Raluca ASAVEI

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA-Galați. Folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete. Recunoașterea vinovăției.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului:
M.C., în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei;

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010-2012 inculpatul M.C. a solicitat și a încasat subvențiile agricole acordate de APIA Centrul Local Vulturu, jud. Vrancea, declarând în fals că a efectuat lucrări agricole pe o suprafață de 2,45 ha, deși în realitate a exploatat agricol doar suprafața de 1,45 ha.
Suma de bani încasată pe nedrept urmare a declarării în fals a unei suprafețe de teren mai mare decât cea exploatată agricol în realitate a fost de 4.200 lei.

În prezența apărătorului ales inculpatul M.C.a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– doi ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de doi ani, cu respectarea următoarelor obligații:
– să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta;
– să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa,
– să anunțe în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
– să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență;
– să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței;
– să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile;

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul M.C., împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Vrancea.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Raluca ASAVEI

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti