Secţiuni » Arii de practică » Business » Gambling
Gambling
Secţiune dezvoltată cu sprijinul MAX BET

CE a adoptat o recomandare pentru protejarea consumatorilor de riscurile jocurilor de noroc online
16.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jocuri de noroc, Media & Publicitate, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a adoptat o recomandare cu privire la jocuri de noroc online prin care încurajează să asigure un nivel ridicat de protecție consumatorilor, jucători și minori, prin adoptarea unor principii care să se aplice serviciilor de jocuri de noroc online și care să asigure activități responsabile de publicitate și sponsorizare a acestor servicii, potrivit unui comunicat.

Recomandarea stabilește o serie de principii pe care statele membre le pot introduce în reglementările naționale privind jocurile de noroc. Printre acestea se numără: o mai bună informare a consumatorilor cu privire la riscurile legate de jocurile de noroc, asigurarea unui cadru prin care minorii nu au acces la jocuri de noroc online și instituirea de norme pentru limitarea la maximum a oricărui contact al acestora cu jocurile de noroc, sisteme mai bune de înregistrare a jucătorilor, astfel încât consumatorii să aibă obligația de a furniza detalii cu privire la vârsta și identitatea lor, pentru ca acestea să fie verificate de operatori.

Michel Barnier, responsabil cu piața internă și serviciile, a declarat: „Recomandarea emisă astăzi reprezintă unul dintre elementele esențiale ale planului de acțiune al Comisiei privind serviciile de jocuri de noroc online, adoptat în 2012. Trebuie să asigurăm o protecție mai bună pentru toți cetățenii și, mai ales, pentru copiii noștri, împotriva riscurilor asociate jocurilor de noroc. Invităm acum statele membre, dar și operatorii de jocuri de noroc online, să se ridice la nivelul obiectivelor noastre ambițioase în ceea ce privește asigurarea unui nivel ridicat de protecție pentru consumatorii din întreaga UE în cadrul acestui sector digital cu creștere rapidă.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti