Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Studiu OMS. Un sfert din copiii români sunt supraponderali sau obezi
17.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Sănătății a dat publicității luni, 14 iulie 2014, concluziile studiului privind obezitatea în rândul copiilor, realizat prin Institutul Naţional de Sănătate Publică în cadrul proiectului coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, European Childhood Obesity Surveillance Initiative.

Rezultatele studiului arată că la nivelul României aproximativ 2/3 din copii sunt normoponderali, 5% din cei incluși în studiu, cu vârsta de 8 ani, au subnutriţie, iar un procent de peste 1% au subnutriţie severă. Pe de altă parte, se pare că un sfert din subiecții studiați suferă de supraponderalitate sau obezitate, prevalența supraponderalităţii şi obezităţii la băieţi (29,8%) fiind ușor mai mare (cu 6,1%) decât la fete (23,7%).
Studiul mai arată că numărul copiilor supraponderali sau obezi este mult mai mare în mediul urban decât în cel semi-urban sau rural.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a declarat: ”Obezitatea copiilor este o problemă importantă de sănătate, iar prevalenţa ei este în creştere în întreaga lume, cu o tendinţă alarmantă pentru Europa. Consecinţele supraponderalităţii în timpul copilăriei constau în boli cardiovasculare şi diabet de tip II, probleme ortopedice şi tulburări mintale, rezultate slabe la şcoală şi de o scădere a stimei faţă de sine. Prevalenţa obezităţii s-a triplat în 2010 faţă de anul 1980 (OMS). Din această cauză, Romania si-a exprimat disponibilitatea de a participa la proiectul OMS”.

Studiul a fost realizat pe copii cu vârsta de 8 ani, pe un enşantion reprezentativ de 207 şcoli, din mediul urban şi rural, alese prin randomizare simplă, folosind ca bază de eşantionare totalitatea şcolilor primare din ţară care au un număr de copii înscrişi de cel puţin 40 de elevi/şcoală (4589 de şcoli).

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti