Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Cluj. Examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2014
17.07.2014 | JURIDICE.ro

Baroul Cluj a dat publicității miercuri, 16 iulie 2014, un comunicat cu privire la examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2014.

Comunicatul integral:

”Uniunea Națională a Barourilor din România anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2014.

Examenul va putea fi susținut în data de 15 septembrie 2014 de la orele 8:00, la Universitatea Dimitrie Cantemir – Facultatea de Drept, str. Burebista nr. 2, Cluj-Napoca și va consta în:
– proba unică – test grilă pentru verificarea cunoștințelor teoretice (pentru candidații la examenul de primire în profesie pentru dobândirea calității de avocat stagiar) sau, respectiv test grilă pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice (pentru candidații care au susținut examenul de definitivat în alte profesii juridice)

Examenul se va desfășura la I.N.P.P.A. Central precum și la Centrele Teritoriale ale INPPA;
Conform Art. 2 alin (4) pct. c din Hot. nr. 962/24.05.2014 a Consiliului U.N.B.R., Centrului Teritorial Cluj îi sunt arondate Barourile Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș și Sălaj.

Cererile de înscriere a candidaților la examen, însoțite de actele prevăzute în Regulamentul de examen aprobat prin Decizia nr. 128/08.07.2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R și adaptat în conformitate cu prevederile Hot. nr. 962/24.05.2014 a Consiliului U.N.B.R., se vor depune în intervalul 1-18 august 2014, la secretariatul baroului unde candidatul urmează să-și desfășoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis.

Tematica, bibliografia și disciplinele de examen sunt prevăzute în Regulamentul de examen – Anexă la Decizia nr. 128/08.07.2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R.

Taxa de examen este de 800 lei și se va achita în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. din București nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. – Sucursala Unirea – București cu mențiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea septembrie 2014”, respectiv „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2014”.

Acte necesare pentru înscriere, conform Regulamentul de examen aprobat prin Decizia nr. 128/08.07.2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R: (actele se depun în două exemplare, al doilea exemplar în copie xerox)
• Cerere de înscriere la examen ( cerere tip de la Barou)
• Certificat de naștere și de căsătorie (dacă este cazul), în copie legalizată
• Actul de identitate, în copie
• Diploma de licență, în copie legalizată, sau adeverință; în cazul în care diploma a fost obținută după anul 1995, se va depune și foaia matricolă în copie legalizată
• Dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original
• Certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii
• Adeverință de la medicul de familie, privind starea de sănătate a candidatului
• Certificat psihiatric eliberat de una din instituțiile medicale de mai jos:
– Centrul de Diagnostic și Tratament , str. Moților nr. 19,Cluj-Napoca ( se obține contra unei taxe de 50 lei și a unui timbru fiscal de 1 leu, pe baza unei adeverințe de la medicul de familie în care vor fi specificate antecedentele medicale personale )
– Policlinica Medstar , după următorul program:
1. Dr. Loredana Lar
Policlinica Medstar Mănăștur – str. Mehedinți nr. 1-3, cartierul Mănăștur: luni, miercuri: 8:30-13:00; vineri: 9:00-13:00
Policlinica Medstar Mărăști – Complexul Comercial Piata Mărăști etajul III, cartier Mărăști: marți: 13:00-17:00; joi: 13:00-18:00.

2. Dr. Druta Iulia:
Policlinica Medstar Mărăști – Complexul Comercial Piața Mărăști etajul III, cartier Mărăști : luni: 9.00 – 13.30; marți: 8.30 – 13.00; miercuri: 9:00-13:30; vineri: 9:00-12:00.

La Policlinica Medstar, certificatul se obține contra unei taxe de 40 lei și a unui timbru fiscal de 1 leu, pe baza unei adeverințe de la medicul de familie în care vor fi specificate antecedentele medicale personale; nu e nevoie de programare prealabilă.
• CV
• două fotografii tip legitimație ( 2/3 cm)
• două dosare plic
Înscrierea candidaților va avea loc la sediul nou al Baroului Cluj, situat în str. Pavel Roșca nr. 8, de luni până vineri, între orele 10:30-14:00, cu mențiunea că în data de 15 august 2014 secretariatul va fi închis.

Arondarea candidaţilor pentru susţinerea examenului se face în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen şi la care, în caz de primire în profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat să se înscrie, fără a putea să se înscrie în alt barou, astfel:
a) I.N.P.P.A. central (Bucureşti): Barourile Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dâmboviţa;
b) Centrul teritorial Braşov: Barourile Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova şi Sibiu;
c) Centrul teritorial Cluj-Napoca: Barourile Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj şi Maramureş;
d) Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea;
e) Centrul teritorial Iaşi: Barourile Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui;
f) Centrul teritorial Galaţi: Barourile Galaţi, Brăila şi Vrancea;
g) Centrul teritorial Timişoara: Barourile Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Satu-Mare şi Timiş”.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.