Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Modificarea procedurii de elaborare si avizare a proiectelor de acte normative la nivelul Guvernului


20 februarie 2008 | JURIDICE.ro, BADEA CLIFFORD CHANCE

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In Monitorul Oficial, partea I, Nr. 129 din 19 februarie 2008, a fost publicata Hotararea Guvernului Nr. 161 din 13 februarie 2008 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului Nr. 1226/2007.

In ceea ce priveste proiectele de acte normative, o prima modificare adusa Regulamentului este stabilirea explicita a unei etape de avizare interministeriale, constand in avizarea proiectului, dupa caz, de catre Ministerul Economiei si Finantelor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Externe si/sau Departamentul pentru Afaceri Europene.

In urma obtinerii celorlalte avize relevate, va trebui obtinut avizul Ministerului Justitiei, care va fi exclusiv din punctul de vedere al legalitatii si care marcheaza incheierea etapei de avizare interministeriala.

O alta etapa distinct prevazuta este aceea a transmiterii proiectului (de catre initiator) spre avizare, in forma sa finala, dupa caz, catre Curtea de Conturi, Consiliul Concurentei, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Consiliul Economic si Social si/sau Consiliul Superior al Magistraturii. Noutatea consta in faptul ca este lasata la aprecierea initiatorului proiectului nevoia de a consulta si de a obtine un aviz de la institutiile mai sus-mentionate in acest paragraf. Numai in urma obtinerii acestor avize, initiatorul va transmite proiectul Secretariatului General al Guvernului, care la randul sau il va transmite Consiliului Legislativ.

Alte modificari se refera la etapa discutarii si adoptarii proiectului in sedinta Guvernului. In cazul aducerii unor modificari proiectului, este necesara supunerea acestuia unei noi etape de avizare.

Hotararea Guvernului Nr. 1226/2007 urmeaza sa fie republicata in Monitorul Oficial, dandu-se textelor o noua renumerotare.

Pentru STIRI.JURIDICE, BADEA CLIFFORD CHANCE 

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică