« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Interviuri

Mihai Tanasescu in dialog cu Andrei Savescu, despre regulile jocului in alegerea Decanului Baroului Bucuresti
20.02.2008 | JURIDICE.ro, Andrei E. Savescu

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Andrei SavescuFunctionand in baza unui Regulament adoptat in toamna anului 2006, pentru alegerile din primavara anului 2007, comisia de validare a candidaturilor pentru demnitatea de Decan a Baroului Bucuresti a invalidat 16 din cei 20 de candidati. I-am cerut parerea despre aceasta situatie maestrului Mihai Tanasescu, membru al Consiliului Baroului Bucuresti.

Andrei Savescu: Cum vi se pare solutia comisiei de validare, aceea de a valida doar patru candidati din douazeci?

Mihai Tanasescu: Cred ca avem nevoie de un regulament nou pentru alegerea decanului si de alegeri facute ca la carte, in interesul Baroului si nu in interesul candidatilor.

Andrei Savescu: Un nou regulament inseamna decalarea alegerilor cu peste 6 luni, o noua lista de candidati, prin urmare tergiversari. Nu credeti ca ar fi bine sa se faca totusi alegeri cat mai repede, pentru a se instaura un climat de stablitate ?

Mihai Tanasescu: In acest moment, conducerea interimara este o solutie mai buna decat organizarea de alegeri in pripa.

Andrei Savescu: Deci insistati pentru un regulament nou. Consiliul Baroului a hotarat sa se aleaga noul decan in baza Regulamentului din 2006. Care ar fi temeiul schimbarii Regulamentului?

Mihai Tanasescu: Atat numarul mare de candidati inscrisi, cat si modul in care comisia de validare a inteles sa reduca acest numar, in dispretul oricarei norme procedurale, nu pot duce decat la concluzia ca regulamentul din 2007 nu poate fi folosit pentru alegerea decanului in 2008. Aceasta si pentru ca legea si statutul profesiei s-au modificat intre timp, la capitolul care priveste organizarea alegerilor.

Andrei Savescu: Credeti ca noul decan al Baroului Bucuresti va putea sa fie o persoana necontestata, sau care macar sa intruneasca sufragiile majoritatii avocatilor?

Mihai Tanasescu: Cred, spre binele Baroului, ca in conditiile actuale avem nevoie de alegeri pentru decan in doua tururi de scrutin, pentru ca, altfel, riscam sa avem un decan nereprezentativ, nerecunoscut de colegi si, deci, lipsit de autoritate.

Andrei Savescu: Va multumesc pentru amabilitate si promptitudine.

Mihai Tanasescu: Si eu va multumesc.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni/categorii: Interviuri

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD