Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Decrete de gratiere – 20 februarie 2008
21.02.2008 | JURIDICE.ro, Administratia Prezidentiala - Departamentul de Comunicare Publica

JURIDICE - In Law We Trust

COMUNICAT 

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat ieri, 20 februarie a.c., urmatoarele decrete de gratiere individuala pentru motive umanitare, avand in vedere varsta inaintata a persoanelor si situatia medicala a acestora:
• Decret privind gratierea doamnei Gheorghe Veronica pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 1 an si 3 luni inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti, prevazuta de art. 271 alin. 2 Cod penal.
• Decret privind gratierea doamnei Barbu Filoftia pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 1 an si 3 luni inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti, prevazuta de art. 271 alin. 2 Cod penal.
• Decret privind gratierea doamnei Mihai Victoria pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 1 an si 3 luni inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti, prevazuta de art. 271 alin. 2 Cod penal.
• Decret privind gratierea domnului Lisita Toader pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 4 luni inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti, prevazuta de art. 271 alin. 2 Cod penal.
• Decret privind gratierea domnului Tataru Titu pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 6 ani inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, prevazuta de art. 178 alin. 2, 3 si ultim Cod penal.

Considerentele pentru care seful statului a acordat gratierea celor cinci persoane sunt varsta inaintata (Barbu Filoftia, 78 de ani, Gheorghe Veronica, 69 de ani, Mihai Victoria, 58 de ani, Lisita Toader, 74 de ani, si Tataru Titu, 52 de ani) si situatia medicala.

Presedintele Traian Basescu atrage atentia asupra faptului ca, in continuare, nimeni nu poate miza pe institutia gratierii in conditiile in care se face vinovat de tulburarea proprietatii.

Departamentul de Comunicare Publica

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.