Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Despre Școlile de vară ELSA București: Banking and Finance Law și Energy Law
22.07.2014 | Diana Elena ROTARU

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Pe data de 17 iulie au început, în Poiana Brașov, Școlile de vară internaționale organizate de ELSA București, pe temele Banking and Finance Law, ediția a VI-a, și Energy Law, prima ediție.

Aflate în a patra zi de program academic, cele două școli reunesc 37 de participanți din peste zece țări, 20 fiind atrași de Banking and Finance Law și 17 de Energy Law.

Școala de vară Banking & Finance Law a debutat cu o zi introductivă în domeniul bancar și financiar, cu prelegeri susținute de Bogdan Bibicu, Partener, Cătălin Georgescu, Senior Associate, Larisa Gabudeanu, Associate, de la casa de avocatura Kinstellar. Tema primei prelegeri a fost ”Introduction to international finance & banking”, urmată în a doua parte a zilei de o prelegere introductivă în domeniul financial markets. Programul academic din această zi s-a încheiat cu un workshop în cadrul căruia participanții au avut șansa de a analiza relațiile dintre bănci și clienți în cadrul fazei de negociere a creditelor bancare.

În cea de a doua zi de program academic, prelegerile au fost susținute de către Torsten Engelage de la PwC Viena. Prelegerile acestei zile s-au centrat în jurul piețelor de capital. Prima prelegere s-a axat pe prezentarea cadrului legislativ al piețelor de capital în Uniunea Europeană, iar în a doua parte a zilei au fost prezentate normele legislative în cadrul băncilor: CRL și CRD IV.

În cea de-a treia zi de program academic, a avut loc o prelegere comună celor două școli de vară, susținută de un avocat din partea ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, avocat Andreea Lisievici, Senior Associate, precum și de un consultant fiscal din partea Țuca, Zbârcea și Asociații Tax SRL, Alexandru Cristea, Tax Partner. Temele acestor prelegeri au fost ”Principals taxation„, susținută de Alexandru Cristea, respectiv ”Legal issues in the Romanian upstream oil and gas sector„, susținută de avocat Andreea Lisievici.

În cea de a patra zi tema principală a fost Project Finance și a fost prezentată de către Simon Dayes, partener internațional, Ioana Iordache, Associate, Andreea Turcu, Associate de la CMS Cameron Mckenna. În prima parte a zilei, s-a discutat despre Project Finance ca un produs bancar individual și despre structurile centrale specifice. Aceste două prelegeri au fost urmate de un workshop, în cadrul căruia participanții au fost divizați în patru grupuri și au discutat patru spețe diferite.

Dorim să le mulțumim sponsorilor acestui eveniment, Banca Comercială Româna, BULBOACĂ & ASOCIAȚII, CMS Cameron McKenna, Kinstellar, ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII.

În cadrul Energy Law Summer Law School a fost prezentă, din partea Societății Civile de Avocați DLA Piper Romania, avocat Bianca Pop, Associate, care a făcut o introducere în domeniul dreptului energiei, urmată de o prelegere despre formele tradiționale de energie și reglementările specifice.

În cea de-a doua zi, participanții au avut o prelegere pe tema Gazelor de șist – ”Shale gas – judicial, technical, political aspects – susținută de trei avocați de la Societatea Civilă de avocați Pelifilip – Ana Atanasiu, Senior Associate, Gabriela Petrea, Senior Associate, și Lucian Caruceriu, Associate, prelegere care s-a concretizat cu un exercițiu de negociere, în cadrul căruia participanții au avut ocazia să pună în aplicare cunoștințele acumulate în partea teoretică a prelegerii.

Urmând prelegerii comune susținută de către avocat Andreea Lisievici și Alexandru Cristea, în cea de-a patra zi de program academic, în cadrul Școlii pe tema dreptului energiei ni s-a alăturat Anca Velicu, Attorney at Law în cadrul Societății civile de avocați SCHOENHERR România, care a abordat tema energiilor regenerabile în cadrul prelegerii ”An European experience with Renewable Support„, urmată de dezbatere pe această temă. În partea a doua a zilei, prelegerea s-a axat pe tema ”Developing Renewable energy projects. A practical aproach„, susținută de avocat Ana-Maria Mihai, Senior Associate în cadrul Popovici Nițu & Asociații, urmată de o aplicație practică și care s-a finalizat cu o discuție liberă despre astfel de proiecte.

Dorim să le mulțumim sponsorilor acestui eveniment: DLA Piper Romania, Pelifilip, Popovici Nițu & Asociații, SCHOENHERR, ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII.

Diana Elena ROTARU
Director Public Relations
ELSA Bucharest

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti