Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Rezultate foarte bune pentru România privind compatibilitatea legislaţiei naţionale cu directivele europene în domeniul Pieţei Interne


23 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene

Comisia Europeană a dat publicității joi, 17 iulie 2014, versiunea actualizată a Tabloului de bord al pieței unice privind transpunerea legislației UE în materia pieței unice, dar și cu privire la procedurile de infringement în domeniu, pe perioada noiembrie 2013 – mai 2014, potrivit unui comunicat MAE.

Din analiză reiese că România figurează printre statele cu cele mai bune rezultate, înregistrând un nivel de 0,3%, sub media UE de 0,7% şi sub ţinta de 0,5% propusă la nivelul UE, în ceea ce privește deficitul de compatibilitate a legislaţiei naţionale cu directivele pieţei interne.

Țara noastră înregistrează rezultate bune și la alte capitole, precum deficitul mediu de transpunere a legislaţiei pieţei interne, cu un procent de 1,1%, iar în cazurile de nerespectare a legislaţiei UE, România continuă să se menţină sub media la nivelul UE. De asemenea, viteza medie de soluţionare a cauzelor deschise este de 23,9 luni, cu patru luni sub media europeană.

Pe de altă parte, Tabloul actualizat arată că a crescut întârzierea medie în transpunerea directivelor la 8 luni față de 5,2 luni (în perioada anterioară), media UE fiind de 7,5 luni.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri