Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Întrebare preliminară cu privire la noțiunea de ”personal auxiliar” angajat în sectorul public


23.07.2014 | Mihaela MAZILU-BABEL
Secţiuni: CJUE, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Instanța supremă spaniolă se întreabă cu privire la noțiunea de ”personal auxiliar” angajat în sectorul public. (C-177/14)

Situația de fapt:
1. noțiunea „personal auxiliar” reglementată la nivel național
2. noțiunea „lucrător cu contract de muncă pe perioadă determinată” prevăzută în dreptul UE
3. echivalența dintre ele în sensul recunoașterii și plății, cu titlu de spor de vechime, a drepturilor salariale acordate funcționarilor de carieră, angajaților pe durată nedeterminată, funcționarilor temporari și angajaților cu contracte de muncă pe durată determinată
4. posibilitatea ca regimul numirii și al încetării în mod liber a raportului de muncă, întemeiat pe motive privind încrederea, care este aplicabil acestui „personal (auxiliar)” să reprezinte un motiv obiectiv invocat pentru justificarea unui tratament diferit?

Dispoziții incidente: clauza 3 alin. (1) și clauza 4 alin. (4) din Acordul-cadru cu privire la munca pe durată determinată încheiat între CES, UNICE și CEEP, anexat la Directiva 1999/70/CE.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Sociale, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro