Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

A început construcția Palatului de Justiție din Craiova


24 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a participat vineri, 18 iulie 2014, la inaugurarea lucrărilor de execuție pentru construcția Palatului de Justiție în care va funcționa Tribunalul Dolj, investiție efectuată în cadrul reformei sistemului judiciar, cu finanțare de la Banca Mondială, informează Agerpres.ro.

Ministrul Justiției consideră că, odată cu intrarea în vigoarea a noilor coduri civile, penale și a celui de insolvență, s-a încheiat în mare un proces normativ complex, însă rămân foarte multe lucruri de făcut în zona infrastructurii sistemului judiciar, a resurselor umane, a pregătirii profesionale.

La ceremonie a participat și jud. Mihaela Cotora, președintele Curții de Apel Craiova, care a subliniat importanța momentului, având în vedere că proiectul clădirii a fost conceput în 1999 și era menit, la momentul respectiv, să asigure funcționarea Curții de Apel și a Tribunalului Dolj, lucru care nu mai este posibil în actualul context din cauza numărului mare de dosare, dar și a personalului mult mai numeros. Astfel, Palatul de Justiției va găzdui doar Tribunalul.

Mihaela Cotora: „Dificultățile tehnice, metodologice și mai cu seamă cele de ordin financiar ce au condus la amânarea realizării acestui obiectiv au fost în final surmontate prin finanțarea obținută de la Banca Mondială. Unul dintre factorii care contribuie la realizarea unui act de justiție de calitate vizează asigurarea de sedii adecvate specificului și exigențelor impuse de activitatea de judecată și de cea administrativ judiciară. Un sediu de instanță implică o optimă relaționare între trei componente: organizarea interioară, determinată de categoriile de persoane care participă la actul de judecată, fluxurile de circulație dispuse pe orizontală sau pe verticală bine delimitate fiecărei categorii de personal sau de justițiabili și spațiile ce deservesc funcțiunile specifice a două zone mari — zona aferentă publicului și cea administrativă a instanței. Tribunalul Dolj va beneficia de un astfel de sediu”.

Termenul pentru finalizarea construcției Palatului de Justiție este de 24 de luni, însă ministrul Robert Cazanciuc s-a arătat optimist, considerând că lucrările pot fi gata într-un an.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică