« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

A început construcția Palatului de Justiție din Craiova
24.07.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a participat vineri, 18 iulie 2014, la inaugurarea lucrărilor de execuție pentru construcția Palatului de Justiție în care va funcționa Tribunalul Dolj, investiție efectuată în cadrul reformei sistemului judiciar, cu finanțare de la Banca Mondială, informează Agerpres.ro.

Ministrul Justiției consideră că, odată cu intrarea în vigoarea a noilor coduri civile, penale și a celui de insolvență, s-a încheiat în mare un proces normativ complex, însă rămân foarte multe lucruri de făcut în zona infrastructurii sistemului judiciar, a resurselor umane, a pregătirii profesionale.

La ceremonie a participat și jud. Mihaela Cotora, președintele Curții de Apel Craiova, care a subliniat importanța momentului, având în vedere că proiectul clădirii a fost conceput în 1999 și era menit, la momentul respectiv, să asigure funcționarea Curții de Apel și a Tribunalului Dolj, lucru care nu mai este posibil în actualul context din cauza numărului mare de dosare, dar și a personalului mult mai numeros. Astfel, Palatul de Justiției va găzdui doar Tribunalul.

Mihaela Cotora: „Dificultățile tehnice, metodologice și mai cu seamă cele de ordin financiar ce au condus la amânarea realizării acestui obiectiv au fost în final surmontate prin finanțarea obținută de la Banca Mondială. Unul dintre factorii care contribuie la realizarea unui act de justiție de calitate vizează asigurarea de sedii adecvate specificului și exigențelor impuse de activitatea de judecată și de cea administrativ judiciară. Un sediu de instanță implică o optimă relaționare între trei componente: organizarea interioară, determinată de categoriile de persoane care participă la actul de judecată, fluxurile de circulație dispuse pe orizontală sau pe verticală bine delimitate fiecărei categorii de personal sau de justițiabili și spațiile ce deservesc funcțiunile specifice a două zone mari — zona aferentă publicului și cea administrativă a instanței. Tribunalul Dolj va beneficia de un astfel de sediu”.

Termenul pentru finalizarea construcției Palatului de Justiție este de 24 de luni, însă ministrul Robert Cazanciuc s-a arătat optimist, considerând că lucrările pot fi gata într-un an.

 
Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD