« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Valentin Berea împreună cu trei avocaţi se alătură echipei RTPR Allen & Overy
23.07.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Firma de avocatură de business RTPR Allen & Overy anunţă întărirea echipelor de concurenţă, litigii şi proprietate intelectuală prin cooptarea în calitate de partener a lui Valentin Berea împreună cu o echipă de trei avocaţi.

”Valentin este unul din cei mai apreciați avocați de litigii şi concurenţă şi suntem încântaţi că ni se alătură. Fiind colegi timp de câţiva ani atât cu Valentin cât şi cu profesorul Lucian Mihai în cadrul Linklaters, ne bucurăm cu atât mai mult să ne regăsim în această echipă de succes”, a declarat Costin Tărăcilă, managing partner al RTPR Allen & Overy.

”Valentin Berea este unul dintre cei mai valoroşi jurişti tineri cu care am lucrat, îl cunosc de la seminarele şi cursul din Facultate de pe vremea când era un strălucit student, din timpul stagiaturii sale, fiindu-i avocat tutore, precum şi din colaborarea de mai mulţi ani la disciplina Drept civil din Facultatea noastră. Reunirea sa în cadrul firmei create de cei patru parteneri ai RTPR, cu care de asemenea am lucrat anterior în cadrul „Linklaters, Miculiţi, Mihai & Asociaţii”, constituie o evoluţie profesională care mă bucură foarte mult şi care va asigura continuarea succeselor noastre profesionale”, a declarat prof. Lucian Mihai.

Cu o experiență extrem de variată în domeniu, Valentin Berea s-a remarcat prin câștigarea unor litigii de răsunet în domeniul concurenţei. Cu titlu de exemplu, Valentin, împreună cu echipa coordonată de el la acea vreme, a reuşit să obţină în instanţă prima reducere semnificativă (de peste 80%) a unei amenzi impuse de Consiliul Concurenţei (pe piaţa comercializării insulinei), pe baza unei circumstanţe atenuante, ceea ce a deschis calea formării unei jurisprudenţe acum constante, de reducere judiciară a amenzilor autorităţii de concurenţă. În afară de activitatea contencioasă şi necontencioasă în domeniul dreptului concurenţei, Valentin s-a remarcat prin implicarea sa cu succes în numeroase litigii comerciale şi arbitraje importante (inclusiv arbitraje ICC). Valentin este totodată consilier în domeniul proprietăţii intelectuale şi colaborator al Facultăţii de Drept.

”Mă bucur să mă alătur unei echipe de avocaţi pe care îi apreciez foarte mult. Alături de unii dintre ei mi-am început cariera acum mai bine de 12 ani, rămânând prieteni în toată această perioadă. Un motiv special de bucurie este reîntâlnirea cu profesorul Lucian Mihai, care a avut o contribuţie decisivă în formarea mea ca avocat. Existenţa acestui istoric şi a valorilor comune, dublate de calităţile profesionale pe care ni le-am dezvoltat şi dovedit până acum reprezintă argumente puternice care mă fac să am toată încrederea că vom reprezenta împreună o echipa redutabilă”, a declarat Valentin Berea.

Despre RTPR Allen & Overy

RTPR a fost înfiinţată în anul 2004 şi activează în asociere cu firma londoneză Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipă de 43 de avocaţi, inclusiv patru parteneri – Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, precum şi profesorul Lucian Mihai, ca of counsel.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni/categorii: SELECTED TOP LEGAL

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD