Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Avocatul Poporului a efectuat o anchetă la Penitenciarul Poarta Albă


28 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Avocatul Poporului a anunțat vineri, 25 iulie 2014, că a dispus efectuarea unei anchete la Penitenciarul Poarta Albă cu privire la condițiile de detenție în cazul petentului George Becali.

Ca urmare a petițiilor adresate instituției de către deținutul în cauză, reprezentanții Avocatului Poporului au efectuat joi, 24 iulie 2014, o anchetă la Penitenciarul Poarta Albă – Secţia Exterioară Valu lui Traian. Persoana condamnată s-a plâns de modalitatea de interpretare şi aplicare de către conducerea penitenciarelor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevederilor mai multor acte normative în materie.

Deși concluziile anchetei sunt în lucru, se pare că George Becali se plânge de modul de acordare al recompenselor pentru deţinuţi, în special a permisiunii de a părăsi penitenciarul, pe care a solicitat-o în mod repetat, dar i s-a aprobat doar o singură dată, pentru numai 24 de ore, și nu reclamă aspecte privind condiţiile de detenţie. În acest sens, reprezentanții penitenciarului au susținut că aceste recompense se acordă potrivit metodologiei în vigoare – respectată pe deplin în toate situaţiile – şi că deţinuţilor nu li se permite să se deplaseze la muncă sau pentru a participa la activităţi religioase fără supraveghere.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică