Secţiuni » Articole » Revista revistelor juridice
Revista revistelor juridice
JURIDICE

Revista Română de Dreptul Muncii nr. 6/2014
20.07.2014 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

A apărut nr. 6/2014 al Revistei Române de Dreptul Muncii.

Cuprins

NOUTĂȚI
Selecție de noutăți legislative din perioada 1-31 mai 2014

DOSAR – Contractul individual de muncă
Drept comparat şi european – legalitatea concedierii unui salariat infectat cu HIV
Alexandru ŢICLEA, Tiberiu ŢICLEA

Salarizare personal didactic din învăţământul preuniversitar. Diferenţe de drepturi salariale neacordate ca efect al neaplicării Legii nr. 221/2008 de aprobare a Ordonanţei Guvernului nr. 15/2008 privind creşterile salariale ale personalului din învăţământ pe anul 2008. Art. 268 alin. (1) lit. c) C. muncii. Prescripţie. Regimul juridic aplicabil: Decretul nr. 167/1958 sau dispoziţiile din Noul Cod civil. Art. 6 din Noul Cod civil privind aplicarea în timp a legii civile. Drept intertemporal
Florentina-Sorina LUNGU, Laurenţiu-Răzvan LUNGU

DREPT INTERNAȚIONAL AL MUNCII
(Selecție de referent lector univ. dr. Laura GEORGESCU)

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a noua) 30 aprilie 2014 „Trimitere preliminară – Directiva 2005/36/CE – Articolele 21 și 49 – Recunoașterea calificărilor profesionale – Accesul la profesia de arhitect – Scutire de stagiul profesional”

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a treia) 30 aprilie 2014 „Articolul 56 TFUE – Libera prestare a serviciilor – Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene – Articolele 15-17, 47 și 50 – Libertatea de alegere a ocupației și dreptul la muncă, libertatea de a desfășura o activitate comercială, dreptul de proprietate, dreptul la o cale de atac efectivă și la un proces echitabil, principiul ne bis in idem – Articolul 51 – Domeniu de aplicare – Punerea în aplicare a dreptului Uniunii – Jocuri de noroc – Reglementare restrictivă a unui stat membru – Sancțiuni administrative și penale – Motive imperative de interes general – Proporționalitate”

HOTĂRÂREA CURȚII (Marea Cameră) 13 mai 2014 „Neîndeplinirea obligațiilor de către un stat membru – Hotărâre a Curții prin care se constată o neîndeplinire a obligațiilor – Neexecutare – Articolul 260 TFUE – Ajutoare de stat – Recuperare – Schemă de ajutor ilegală și incompatibilă cu piața internă – Ajutoare individuale acordate în cadrul acestei scheme – Sancțiune pecuniară”

Directiva 2014/67/EU a Parlamentului European și a Consiliului din 15 mai 2014 privind asigurarea respectării aplicării Directivei 96/71/CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii şi de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1024/2012 privind cooperarea administrativă prin intermediul Sistemului de informare al pieţei interne („Regulamentul IMI”)

Regulamentul (UE) nr. …/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 mai 2014 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 577/98 al Consiliului privind organizarea unei anchete prin sondaj asupra forţei de muncă din Comunitate

Concluziile Consiliului privind asigurarea calităţii în sprijinul educaţiei şi formării profesionale

SINTEZE DE JURISPRUDENȚĂ
(Selecție și comentarii de judecător Petrică ARBĂNAŞ)

Dizolvare persoană juridică. Sindicat. Condiţii (Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, secţia civilă, decizia civilă nr. 2279 din 27 martie 2014)
Şamidan Vicenţiu GURLUI

Nulitatea deciziei de concediere pentru lipsa cerinţelor prevăzute de lege
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 853/R din 13 februarie 2014)

Contribuţia la fondul de şomaj. Condiţii
(Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 538/R din 30 ianuarie 2014)

AGORA
Conferința Națională a Experților în Legislația Muncii, ediția a II-a
Roxana-Maria POPESCU

Elena ALBU

Secţiuni: Revista revistelor juridice | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO