Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Competența teritorială a instanțelor de judecată


29 iulie 2014 | Paula VÂRBAN
Secţiuni: Drept penal, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care urmărirea penală se efectuează de un birou teritorial al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – structură specializată care funcţionează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit art. 1 alin. (1) din Legea nr. 508/2004 – sunt incidente dispoziţiile art. 30 alin. (3) C. proc. pen. şi, în consecinţă, procurorul, prin rechizitoriu, stabileşte căreia dintre instanţele prevăzute în art. 30 alin. (1) lit. a) – d) din acelaşi cod îi revine competenţa de a judeca, ţinând seama ca, în raport cu împrejurările cauzei, să fie asigurată buna desfăşurare a procesului penal. (Încheierea nr. 537 din 9 aprilie 2012, pronunțată de secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect competența teritorială) 

Potrivit noilor dispoziții procesual penale, competența teritorială a instanțelor judecătorești este prevăzută de art. 41 Cod procedură penală.

Avocat Paula VÂRBAN

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro