Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Mesajul ministrului Gabriel Oprea cu ocazia Zilei Imnului Național


30 iulie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității marți, 29 iulie 2014, mesajul ministrului Gabriel Oprea cu ocazia Zilei Imnului Național.

Mesajul integral:

”Imnul Național al României este unul dintre simbolurile statului român, așa cum sunt ele prevăzute de Constituția României, alături de Drapelul Național, Ziua Națională, Stema și sigiliul de stat.

Începând de la 1948, “Deșteaptă-te, române!” aduce în amintirea fiecărui român momentele cruciale ale istoriei acestui neam. Așa cum din cele mai vechi timpuri românul este frate cu doina, cântându-și dorul, bucuria, iubirea sau tristețea, așa și cântul Imnului ne mobilizează, atunci când ne este mai greu, ne face să fim mândri și să privim viitorul cu speranță.

Deşi un cântec interzis, dar nu uitat, în perioada comunistă, “Deșteaptă-te, române!” a răsunat pe buzele românilor și în Revolta de la uzinele Brașov din 1987, dar și în timpul Revoluției din Decembrie 1989, demonstrând, astfel, că aspiraţia către libertate şi demnitate nu poate fi ştearsă din conştiinţa poporului român.

Sentimentul mobilizator care emană din fiecare vers, dar și din fiecare notă a imnului nostru național, pătrunde în inima oricărui român oriunde s-ar afla. Fie că-l auzim însoțind performanțele sportivilor noștri, fie la festivități ori ceremonii naționale, întotdeauna Imnul Național ne insuflă mesajul de patriotism și libertate pe care-l poartă.

Sărbătorim astăzi Ziua Imnului Național al României, într-un moment istoric benefic românilor și României. Suntem astăzi un stat respectat în lume, un stat european, membru al parteneriatului euro-atlantic, un stat cu mulți prieteni și aliați puternici și de nădejde, în fața cărora ne-am câștigat respectul prin eroismul soldaților noștri, prin respectarea angajamentelor asumate și prin promovarea valorilor democratice.

De aceea, astăzi, mai mult ca oricând, românii au de ce să fie mândri de apartenența națională, de simbolurile și valorile naționale.

Este important pentru moralul și demnitatea oricărui popor să cinstească și să sărbătorească simbolurile naționale, pentru că acestea dau unitatea unui neam. Putem avea opinii sau crezuri diferite față de multe lucruri, însă în jurul acestor simboluri naționale, cu toții avem obligația să fim împreună, uniți și puternici.

Intonând astăzi, împreună, Imnul Naţional ne onorăm trecutul, prezentul și viitorul, afirmându-ne identitatea în cadrul unei Europe unite.

La mulți ani, români, la mulți ani, România!”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică