Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Banca Mondială sprijină transformarea structurii organizaționale și instituționale a ASF
31.07.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări
JURIDICE - In Law We Trust

Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, și Elisabetta Capannelli, Directorul de țară pentru România al Băncii Mondiale, au semnat marți, 29 iulie 2014, un memorandum în vederea acordării de asistență tehnică pentru transformarea structurii instituționale și organizaționale a ASF, potrivit unui comunicat.

Parteneriatul stabilește acordarea de asistență pe două direcții:
1. optimizarea arhitecturii organizaționale în linie cu mecanismele potrivite pentru o autoritate de supraveghere financiară multi-sectorială integrată;
2. îmbunătățirea cadrului de reglementare simultan cu întărirea mecanismului de supraveghere din cadrul ASF.

Astfel, o echipă a Băncii Mondiale va evalua și va oferi recomandări ASF pe mai multe paliere legate de structura organizațională și pentru optimizarea proceselor interne.

Mișu Negrițoiu a declarat: ”Acest memorandum face parte din viziunea de dezvoltare a Autorității de Supraveghere Financiară, ca autoritate integrată. Vrem să creștem capacitatea de supraveghere eficientă și vrem să beneficiem de cele mai bune strategii pe care experții Băncii Mondiale le pot oferi. La final vor câștiga atât consumatorii de servicii financiare non-bancare, cât și entitățile supravegheate. Eficiență înseamnă costuri mai mici pentru toți pe termen lung și rezultate mai bune atât în ceea ce privește dezvoltarea pieței, cât și stabilitatea financiară”.

”Banca Mondială a semnat astăzi un acord pentru o analiză-diagnostic la nivel înalt pe probleme de reglementare, de supraveghere și de organizare, astfel încât Autoritatea de Supraveghere Financiară să aibă cea mai bună structură și cele mai eficiente procese instituționale. Noi credem că eforturile de reformă ale ASF vor da tonul pentru modernizarea celor trei piețe pe care Autoritatea are atât un rol de dezvoltare, cât și unul de supraveghere. Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înființată în urma comasării celor trei instituții autonome cu atribuții și prerogative în piața de capital, asigurări și pensii private. O abordare instituțională integrată și eficientă va fi utilă pentru toți participanții de pe piață, asigurând stabilitatea și dezvoltarea acestor sectoare”, a afirmat Elisabetta Capannelli.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti