Varia
JURIDICE

Voicu & Filipescu lansează o analiză a impactului schimbărilor legislative din prima jumătate a anului 2014 asupra mediului de afaceri


31 iulie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Colecția de articole urmărește modul în care principalele modificări legislative ale primelor șase luni ale anului 2014 au influențat cursul afacerilor și proiectele din România și identifică zone potențiale de interes pentru investitori în perioada următoare.

Ghidul Changing Laws – 1st Semester of 2014 este alcătuit dintr-un set de materiale de analiză scrise de avocații specializați ai Voicu & Filipescu și acoperă domeniile: financiar-bancar, concurență și ajutor de stat, energie, infrastructură și PPP, insolvență, proprietate intelectuală, IT&C și protecția datelor cu caracter personal, litigii și arbitraje, farmaceutic, achiziții publice și concesiuni, proprietăți imobiliare și construcții, fiscalitate.

Roxana Neguțu

Roxana Neguțu

“Avocații sunt martorii direcți ai modului în care modificările legislative influențează proiectele clienților lor. Dincolo de intențiile legiuitorului, în practică apar aproape întotdeauna aspecte care nu au fost luate în considerare sau nu sunt clar prevăzute, fie că vorbim de necorelarea legislației sau de impactul asupra deciziei de a investi a unor clienți. Changing Laws este un demers bazat pe experiența practică a echipei noastre din prima jumătate a acestui an”, a declarat Roxana Neguțu, partener în cadrul Voicu & Filipescu.

Un sistem bancar în așteptare, adoptarea noii legi a insolvenței, o efervescență în anunțarea de proiecte de infrastructură, controversele ridicate de unele dintre recentele modificări legislative în domeniul achizițiilor publice sau de încă mult așteptata lege a PPP, doza de formalism introdusă în tranzacțiile cu terenuri, atitudinea prudentă a investitorilor față de domeniul energiei regenerabile – iată doar câteva dintre cele mai importante aspecte punctate de analiză.

Colecția de articole este accesibilă integral pe site-ul Voicu & Filipescu și vine ca o actualizare a ediției lansate în ianuarie 2014, în care erau analizate modificările legislative ale anului anterior.

Despre Voicu & Filipescu

Voicu & Filipescu este una dintre cele mai importante firme de avocatură de business din România în privinţa cifrei de afaceri și a poziției pe piață. În prezent, echipa firmei include 55 avocați, consultanți și angajați, experienţa avocaţilor Voicu & Filipescu fiind recunoscută internaţional de ghiduri legale de renume precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro