Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Restituirea cauţiunii ca urmare a respingerii cererii de suspendare


31 iulie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în situaţia în care cererea de suspendare a executării silite a hotărârii nu este încuviinţată de instanţă, cauţiunea urmează a fi eliberată fără a fi necesar a fi îndeplinite condiţiile cumulative impuse de art. 7231 alin. (3) C. proc. civ. (art. 1063 alin. 2 NCPC), respectiv fondul cauzei să fie soluţionat prin hotărâre irevocabilă şi cel îndreptăţit în cauză să nu fi formulat cerere pentru plata despăgubirii cuvenite, până la împlinirea termenului de 30 de zile de la data la care respectiva hotărâre a rămas irevocabilă. Înalta Curte a precizat că, în speță, nefiind încuviinţată cererea de suspendare a executării sentinţei civile, mai mult decât atât, aceasta fiind deja pusă în executare, nu au fost create nici premisele naşterii unui prejudiciu în patrimoniul părţii care ar fi fost împiedicată prin măsura suspendării să pună în executare silită sentinţa, astfel încât se impune restituirea cauţiunii aferente cererii de suspendare. (Decizia nr. 3155 din 9 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituire cauțiune)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică