Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

CEDO obligă Rusia să plătească 1,86 de miliarde euro foștilor acționari ai companiei Yukos


4 august 2014 | Daria NICULCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Pe 31 iulie 2014, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a obligat Rusia să plătească 1,86 de miliarde euro foștilor acționari ai companiei Yukos, anunță RAPSI.

Procesul a fost intentat de către acționarii Yukos încă din 2004, aceștia sunsținând că autoritățile fiscale le-au confiscat ilegal proprietățile și că Rusia a încălcat mai multe articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului. În plus, lor trebuie să li se compenseze 300.000 euro pentru cheltuielile de judecată.

Pe 28 iulie 2014, Curtea de Arbitraj de la Haga a decis în favoarea acționarilor fostului gigant petrolier împotriva Rusiei, acordând despăgubiri de aproximativ 50 miliarde de dolari.

Yukos a fost dizolvată de autoritățile ruse, după ce șeful ei executiv, Mihail Khodorkovsky, a fost condamnat pentru evaziune fiscală în 2003.

:: decizia CEDO

Daria NICULCEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii