Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia Curții de Apel Alba Iulia în dosarul jafului de la o casă de schimb valutar din Alba Iulia


1 august 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Alba Iulia a dat publicității joi, 31 iulie 2014, un comunicat cu privire la decizia pronunțată în dosarul penal nr. 8784/176/2010, cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Dosarul jafului de la o casă de schimb valutar din Alba Iulia”.

Comunicatul integral:

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat joi, 31 iulie 2014, decizia în urma soluţionării apelului declarat în dosarul penal nr. 8784/176/2010, cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Dosarul jafului de la o casă de schimb valutar din Alba Iulia”.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul inculpatului G. G., declarat împotriva sentinţei Tribunalului Alba 109 din 9 aprilie 2014, şi a desfiinţat sentinţa penală atacată, doar sub aspectul înlăturării măsurii de siguranţă a expulzării şi a temeiului juridic pentru care s-a dispus confiscarea specială a sumei de 21.738,36 lei de la inculpat.

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut, în rest, dispoziţiile sentinţei Tribunalului Alba prin care inculpatul G. G. (de cetăţenie şi naţionalitate italiană) a fost condamnat la următoarele pedepse:
5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (fapta din data de 21 februarie 2010, de la casa de schimb valutar din Alba Iulia);
4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale (fapta din luna septembrie 2009);
un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (faptele din 11 și 18 februarie 2010);
6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii (fapta din data de 26 septembrie 2007).
un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras, în formă continuată.

În urma contopirii acestor pedepse cu pedeapsa anterioară de 8 ani şi 6 luni închisoare, stabilită prin sentinţa penală nr. 468/21.12.2009 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 5521/107/2008 (pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi port ilegal de armă albă în public), şi aplicării unui spor de pedeapsă de un an, inculpatul urmează să execute, în final, pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

De la data 11 mai 2010 şi ulterior, pe întreg parcursul judecării acestui dosar până în prezent, inculpatul G. G. s-a aflat în stare de arest preventiv.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii