Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Manualul final elaborat în cadrul Proiectului Cooperare judiciară europeană în domeniul drepturilor fundamentale în practica instanțelor naționale – potențial neexplorat
05.08.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul Național al Magistraturii a dat publicității vineri, 1 august 2014, Manualul final elaborat în cadrul Proiectului Cooperare judiciară europeană în domeniul drepturilor fundamentale în practica instanțelor naționale – potențial neexplorat, potrivit unui comunicat.

Documentul oferă instrucțiuni detaliate cu privire la utilizarea tehnicilor de interacțiune judiciară disponibile în sistemul de drept european. Aceste tehnici reprezintă instrumente pe care judecătorii și practicienii le pot utiliza pentru a-și consolida raționamentul juridic atunci când se confruntă cu probleme legate de interpretarea și aplicarea drepturilor fundamentale europene. Manualul oferă și un Îndrumar pentru rezolvarea posibilelor dispute ce pot apărea în materia drepturilor fundamentale, cu precădere în domeniul a trei drepturi fundamentale care au constituit obiectul proiectului: principiul nediscriminării, dreptul la un proces echitabil și libertatea de exprimare.

Manualul este rezultatul unui proces de colaborare care a implicat un grup de academicieni și judecători de la următoarele instituții partenere în proiect: Curtea Supremă Administrativă din Polonia, Academia Judiciară din Croația, Consiliul Superior al Magistraturii din Italia, Școala Judiciară a Consiliul General al Puterii Judiciare din Spania și Asociația Judecătorilor Administrativi Europeni, împreună cu Institutul Național al Magistraturii și Consiliul Superior al Magistraturii.

:: manualul
:: manualul în limba engleză
:: îndrumarul în limba engleză

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti