Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

ROF al Direcţiei Generale Anticorupţie
05.08.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 580 din data de 4 august 2014 a fost publicat Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 119/2014 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Direcţiei Generale Anticorupţie.

Direcţia Generală Anticorupţie este structura Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului MAI, fiind organizată la nivel central şi teritorial.

DGA are competenţă materială specială ce vizează infracţiunile de corupţie prevăzute de art. 289-292 din noul Cod penal şi de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, săvârşite de personalul MAI.

Conform regulamentului, DGA are în structura organizatorică aparatul propriu şi structurile subordonate, compuse din direcţii, servicii, birouri şi compartimente specializate, conform organigramei prevăzute în actul normativ.

Structurile subordonate direcţiei generale sunt organizate la nivel teritorial în servicii judeţene anticorupţie şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti