Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Ţuca Zbârcea & Asociaţii, în tranzacţia prin care UniCredit Ţiriac Bank preia integral portofoliul de clienţi corporate al RBS România
06.08.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat UniCredit Ţiriac Bank, în continuarea rolului avut în achiziţia portofoliului de retail şi private banking al RBS România din aprilie 2013.

Echipa de consultanţi care a asistat UniCredit Ţiriac Bank în ambele proiecte a inclus opt avocaţi specializaţi în drept financiar-bancar, fuziuni şi achiziţii, dreptul concurenţei, dreptul muncii, precum şi consultanţi fiscali, care au acoperit toate aspectele juridice şi fiscale aferente proiectului.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii va continua să asiste UniCredit Ţiriac Bank pe parcursul implementării tranzacţiei.

Achiziţia portofoliilor RBS România urmează unei serii de proiecte din domeniul bancar, în care avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii au fost implicaţi în ultimele 12 luni. Este vorba de proiecte prin care instituţiile de credit şi financiare îşi redimensionează prezenţa pe piaţa locală prin achiziţii sau transferuri de portofolii.

Avocaţii departamentului de drept financiar-bancar al Ţuca Zbârcea & Asociaţii au mai acordat asistenţă Piraeus Bank în legătură cu preluarea unei părţi din activele ATE Bank în cadrul unei proceduri de divizare parţială, precum şi Getin Holding în achiziţia Romanian International Bank (RIB) sau a diviziilor de leasing ale Volksbank din România şi Polonia (VB Leasing România şi VB Leasing Polonia). Recent, presa românească menţiona faptul că Ţuca Zbârcea & Asociaţii fusese implicată, de partea cumpărătorilor, şi în recentele tranzacţii cu portofolii de credite neperformante ale Volksbank România şi Banca Comercială Română (BCR), totalizând peste 800 milioane de euro.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate