Varia
JURIDICE
3 comentarii

Ministerul Justiției. Codex cu traducerile constituțiilor statelor membre UE


7 august 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 6 august 2014, un comunicat privind lansarea proiectului de elaborare a unui Codex care va cuprinde traducerile constituțiilor statelor din Uniunea Europeană și prezentările acestora.

Astfel, legile fundamentale ale celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene vor fi traduse în limba română și publicate, împreună cu prezentări sintetice, în cadrul unui proiect inițiat de Ministerul Justiției și finanțat de Banca Mondială, derulat în parteneriat cu Centrul de Drept Constituțional și Instituții Politice (CDCIP) din cadrul Facultății de Drept a Universității București.

Acest proiect este unic la nivelul Uniunii Europene și are ca scop punerea la dispoziția specialiștilor a tuturor constituțiilor statelor membre ale Uniunii Europene în vederea revizuirii Constituției României. Prin acest demers specialiștii beneficiază de o bază relevantă de informare.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro