Studii, opinii, interviuri ⁞⁞ RNSJ ⁞⁞ ESSENTIALS
 
 
Opinii
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ce facem atunci când cineva ne folosește marca fără drept?

07.08.2014 | Alexandru VLASTON

La fel cum spuneam și în articolul trecut, hoția de mărci înregistrate este în floare și reprezintă un adevărat business. Putem spune că dacă nu avem marca înregistrată, de aceasta se poate bucura oricine și poate chiar să o înregistreze cu rea-credință în nume propriu.

Pentru a evita acest lucru, ne vom înregistra marca la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci). Dar care sunt opțiunile noastre atunci când cineva ne utilizează marca deja înregistrată fără ca noi să ne fi dat consimțământul?

Sarcina apărării drepturilor asupra mărcii îi revine proprietarului acesteia, iar cercetarea documentară de piață pentru a identifica dacă cineva îi folosește marca cu rea-credință îi revine tot lui.

În cazurile în care se aduce atingere mărcii dumneavoastră, cel mai indicat este să apelați la un avocat specializat în proprietate intelectuală pentru a vă sfătui cu exactitate și pentru a vă elabora strategia asupra modului în veți putea face să vă fie respectate drepturile.

Când dreptul de marcă v-a fost încălcat, puteți redacta alături de avocatul sau consilierul în proprietate intelectuală o scrisoare de încetare pentru a o trimite autorului încălcării, informându-l cu privire la existența unui posibil viitor conflict.

Dacă nu primiți un răspuns la această scrisoare, cu ajutorul avocatului puteți obține de la tribunalul competent sau de la poliție un ordin de perchiziționare și confiscare pentru a-l surprinde pe făptuitor în flagrant.

Autoritatea judecătorească îl poate forța pe făptuitor să vă pună la dispoziție toate informațiile necesare cu privire la această încălcare. De asemenea, la cererea dumneavoastră, autoritatea judecătorească poate să elimine bunurile din circuitul comercial fără ca dumneavoastră să compensați cu ceva.

O alta variantă la rezolvarea acestei probleme o reprezintă medierea sau arbitrajul.

Pentru a folosi cu bună-credință marca unei persoane, trebuie să aveți acordul scris al acesteia, să primiți o licență de franciză, să cumpărați sau să închiriați marca de la titularul respectiv.

Alexandru VLASTON


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan

No announcement available or all announcement expired.