Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Buna dimineața, Românie!
07.08.2014 | Rodica Aida POPA

JURIDICE - In Law We Trust

În fiecare zi, stereotipiile vieții cotidiene ne marchează debutul drumului nostru, fie că ne îndreptăm spre serviciu sau în vacanță. Preocupați, veseli, încrezători sau timizi, care mai de care construindu-ne modul de a străbate greutățile vieții, altfel spus, a ascunde sau nu slăbiciunile firii umane, căutăm ceva, însă de cele mai multe ori fugim chiar noi de noi înșine.

Cu toate acestea, ne trezim sau, mai bine spus, pentru moment timpul capătă o altă dimensiune, atunci când natura se dezlănțuie și într-o clipă, pentru unii dintre semenii noștri, totul se destramă, fie că pierd tot ce au strâns într-o viață, fie că ei înșiși părăsesc prezentul, intrând în veșnicie.

Așa s-a întâmplat și în vara anului 2014, când multe localități din sud-vestul țării au fost inundate. Repetitiv, imaginile apocaliptice se derulează, care mai de care, pe toate canalele de televiziune, interviurile și breaking news-urile inundă, așa încât trăirile noastre umane rezonează cu suferința, strigătele de disperare și ajutor.

Comandamentele pentru zonele sinistrate și ședințele se fac și se desfac, care mai de care mai rapid, acțiunile organizate sau individuale, în mod public sau rămase în anonimat, se desfășoară, chiar dacă este vară și în general este vacanță.

Natura nu alege momentul, ea se dezlănțuie pentru a nu știu câta oară tocmai pentru a ne trezi din indiferența de a ne organiza și a găsi resursele financiare pentru a face ceea ce este necesar pentru o existență decentă pentru fiecare trăitor al acestei țări, indiferent că este de la oraș sau sat.

Cred cu tărie că în aceste momente, atât de încercate pentru unii dintre semenii noștri, oamenii din justiție, fie că sunt magistrați, grefieri, arhivari, avocați, experți, care împart dreptate, fie că sunt în devenire iubitori de a găsi adevărul, respectiv studenți din sistemul universitar de profil, într-un mod organizat la nivel instituțional sau individual, este necesar să împartă și omenia, adică generozitatea, una dintre cele mai nobile virtuți, sub toate formele ei.

Așa că dragi colegi, întru dreptate, iubire și generozitate, sub orice formă, să ne implicăm într-un real și constructiv efort de ajutorare umană necondiționată pentru a putea fi mulțumiți și împăcați pentru ceea ce primim atât de neprețuit în fiecare zi, frumusețea existenței noastre umane și creștine.

judecător dr. Rodica Aida POPA
Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.