Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

ROF al Comisiei centrale de arbitraj de pe lângă CNAS


8 august 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 589 din data de 6 august 2014 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 650/2014 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Comisiei centrale de arbitraj.

Potrivit actului normativ, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), împreună cu Colegiul Medicilor din România (CMR), Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR), Colegiul Farmaciştilor din România (CFR), în temeiul Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, organizează Comisia centrală de arbitraj.

Comisia centrală de arbitraj funcţionează pe lângă CNAS, nu are personalitate juridică, fiind independentă în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, și are ca scop organizarea soluţionării prin arbitraj a litigiilor dintre furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale şi casele de asigurări de sănătate, la solicitarea uneia dintre părţi.

Principala atribuţie a comisiei constă în organizarea şi soluţionarea pe calea arbitrajului a litigiilor dintre furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale şi casele de asigurări de sănătate, în baza convenţiei părţilor.

Comisia este formată din 6 arbitri: 3 arbitri sunt numiţi de CNAS şi câte un arbitru este numit de către CMR, CMDR şi CFR.
Poate fi numit arbitru de către CNAS, CMR, CMDR şi CFR orice persoană fizică de cetăţenie română, cu domiciliul în România, care cunoaşte limba română, are capacitate deplină de exerciţiu al drepturilor sale şi se bucură de o bună reputaţie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică