Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

O altfel de zi…
09.08.2014 | Rodica Aida POPA

JURIDICE - In Law We Trust

Poza Aida 1

Atât de obișnuit curge fiecare zi încât atunci când descoperim că suferința, disperarea și tristețea unor oameni face parte din cotidian ni se pare că este altfel viața.

De fapt, este aceeași, cu lecțiile pe care le învățăm, le conștientizăm și bine este să le avem în noi pentru că ele de fapt sunt ceea ce numim cunoașterea noastră de sine.

Ziua de 8 august 2014 a fost o zi care pentru fiecare s-a scurs așa cum  este scrisă în existența noastră cotidiană, însă pentru noi, cele care am fost în comuna Vaideeni din Râmnicu Vâlcea, a fost o altfel de zi.Poza Aida 4

Soarele care ardea, a făcut ca întâlnirea cu cele 25 de familii sinistrate, cărora le-au fost distruse complet casele și în prezent sunt amplasate în rulote, să fie mai deschisă, deși în aer se simțea neliniștea.

Am ajuns acolo prin grija autorităților comunei, care au făcut posibil ca un gest de generozitate să aibă loc așa cum se cuvine.Poza Aida 2

Era amiază, autoturismul privat, în care ne aflam, a fost privit cu speranță. Era plin ochi cu ajutoare, adică ceea ce este strict necesar, alimente neperisabile, haine și pături pentru a supraviețui în condițiile pe care le-am găsit.

Toate au fost dăruite cu generozitate de studenți ai anului III de la Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu, cărora le-am adăugat și contribuția mea.Poza Aida 3

Solidaritatea cu semenii noștri întru nevoia de a trăi este bucuria care ne umple sufletele de lumină. Poza Aida 5

Iar, ieri, gestul nostru de umanitate a adus bucurie, în sufletele celor de acolo, mulțumirea lor revărsându-se atunci când au strâns la piept hainele donate, care impregnate de ființa noastră vor încălzi alte trupuri, gurile lor se vor sătura prin hrana cea necesară, iar sufletele tuturor vor fi binecuvântate prin legătura tainică a uniunii noastre umane.

judecător dr. Rodica Aida POPA
Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.