Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

Școala de Vară Ionescu Sava, ediția 2014. Cum a fost


13.08.2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fuziuni și achiziții, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Scoala de Vara Ionescu si Sava120 dintre cei mai talentați studenți ai facultăților de Drept din România, 5 zile de training intensiv la Poiana Brașov, peste 20 de sesiuni de curs, 14 specialiști (avocați, magistrați, cadre didactice și reprezentanți ai mediului de business), o bursă lunară de 1.000 RON oferită pe parcursul a 6 luni celui mai performant dintre studenții participanți și o investiție exclusiv privată dedicată susținerii integrale a acestui program – acesta este bilanțul celei mai noi ediții a Școlii de Vară Ionescu și Sava, derulată în perioada 3-8 august 2014, la Hotel Heraldic Club din Poiana Brașov.

Devenit deja unul dintre cele mai așteptate programe anuale de pregătire extra-academică în domeniul avocaturii de business, Școala de Vară Ionescu și Sava – „Avocatura: între meserie și vocație” s-a aflat, anul acesta, la cea de-a 4-a ediție. Obiectivul acesteia: investiția în educația de tip practic – ca principală sursă de dezvoltare a noii generații de avocați capabili să contribuie semnificativ în dinamica sănătoasă a mediului de afaceri românesc.

Cu o finanțare susținută integral, în fiecare an, de Casa de Avocatură Ionescu și Sava (ce acoperă costurile de transport, cazare și masă pe durata unei săptămâni pentru peste 40 de participanți – studenți și lectori invitați, costurile de infrastructură de curs și materiale auxiliare), Școala de Vară „Avocatura: între meserie și vocație” a oferit participanților, și în 2014, o viziune mai clară asupra a ceea ce înseamnă avocatura de business în viața reală. 

Prin abordarea practică axată pe studii de caz, dezbateri interactive și activități specifice domeniului, cursurile școlii au continuat dezvoltarea conceptului de internship lansat încă din 2010 de Casa de Avocatură – menit să completeze cunoștințele teoretice oferite studenților de sistemul de învățământ românesc, fie de stat sau cel privat.

Pe parcursul a 5 zile și a peste 20 de sesiuni de curs, cei 20 de studenți selectați să participe au cunoscut și au interacționat cu o serie de 14 avocați, magistrați, cadre didactice, dar și consilieri juridici ai unor multinaționale de prestigiu ce activează în România. Alături de reprezentanții Casei de Avocatură Ionescu și Sava, participanții au avut posibilitatea de a se implica direct în activitățile specifice meseriei de avocat și de a dezbate exemple practice pe subiecte precum insolvență, avocatura de consultanță și litigii, avocatura de business sau relația avocat-client. Sesiunile zilnice au fost completate de o serie de activități de dezvoltare personală, studenții participând la un training susținut de consultantul în HR Raluca Eliu, un curs de scriere, un seminar de vorbire în public susținut de Marius Gâlea și Alex Zob, dar și ateliere menite să testeze competitivitatea viitorilor jurişti şi spiritul lor de echipă.

Ca o noutate față de edițiile anterioare, Școala de Vară Ionescu și Sava 2014 a inclus și câteva elemente noi: simularea a două procese și o dezbatere live (streaming pe internet) realizată în parteneriat cu portalul JURIDICE.ro și adresată mediului profesional.

“Am pornit acest proiect al Școlii de Vară în urmă cu patru ani din pură pasiune și din dorința de a oferi tinerilor o experiență practică și o înțelegere mai clară asupra profesiei de avocat, pentru a acoperi lacunele practice și de detaliu, pe care studenții nu le primesc în cadrul facultăților de Drept. În continuare, ne dorim să dezvoltăm acest proiect, în care să investim toată experiența și entuziasmul nostru pentru a veni în sprijinul viitorilor profesioniști în avocatură. Educația este singura soluție de creștere a unui mediu de afaceri sănătos”, declară Radu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatură Ionescu şi Sava.

Câștigătorul din acest an al bursei oferite de Școala de Vară Ionescu si Sava a fost Alexandru Coraș, student în cadrul Facultății de Drept de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta a abținut o finanțare lunară de 1.000 RON, pe care o va primi timp de 6 luni, la care se adaugă posibilitatea (dar nu obligația) de a participa la un stagiu de practică în cadrul Casei de Avocatură Ionescu și Sava.

Despre Casa de Avocatură Ionescu si Sava

Casa de Avocatură Ionescu și Sava a fost înființată în 2005 de o echipă de avocați cu experiență în cadrul unora dintre firmele de avocatură de renume din România. Într-un timp relativ scurt, Ionescu și Sava a câștigat o reputație solidă pe piața avocaturii din România, prin serviciile juridice de calitate, înțelegerea profundă a nevoilor și business-ului clienților și prin disponibilitate și eficiență.
De la înființarea sa, Ionescu și Sava a asistat și continuă să asiste clienți de primă mărime cu activitate în domenii precum industria farmaceutică, auto, bănci și servicii financiare, dezvoltare imobiliară sau producție industrială. În portofoliul de clienți Ionescu si Sava se regăsesc companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiză ale echipei includ litigii, insolvență, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurenței, fuziuni și achiziții.
Ionescu și Sava este membră în cadrul Alliance of Business Lawyers, o rețea internațională de prestigiu, ai cărei membri sunt firme de avocatură din întreaga lume (peste 700 de avocați și 51 de birouri în 32 de țări), care permite companiilor acces la consiliere juridică la nivel internațional. În 2013, Casa de Avocatură Ionescu și Sava a fost desemnată de prestigioasa publicație britanică Acquision International „Firma Anului în Dreptul Concurenței” (Competition Law – Firm of the Year – România).

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro