Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 
Print Friendly, PDF & Email

ASF a aprobat proiectul STEAM, pentru reformarea pieței de capital din România
15.08.2014 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat în ședința de miercuri, 13 august 2014, Planul de acțiuni pentru obţinerea Statutului de Piaţă Emergentă, cunoscut și sub denumirea: ”proiectul STEAM”, prin care se urmărește reformarea pieței de capital din România, sub aspectul mărimii, lichidității și accesibilității de către investitori, potrivit unui comunicat.

STEAM va pune în aplicare o serie de măsuri astfel încât, la cel mult doi ani de la implementare, să creeze premisele reclasificării pieței de capital din România ca ”piață emergentă”, de la statutul de ”piață de frontieră” pe care îl are în prezent. Această clasificare este realizată de Morgan Stanely Capital International și reprezintă un puternic indicator pentru investitorii străini.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF, a declarat: ”Proiectul STEAM este obiectivul strategic prioritar, identificat şi asumat de către ASF, pentru piaţa de capital. El corespunde necesităţilor de deschidere a pieţei, de eficientizare şi de facilitare a acesului investiţional în România şi va avea ca efect creşterea volumului plasamentelor şi a lichiditătăţii. Urmărim să fim proactivi în faţa pieţelor şi să facilităm trecerea pieţei de capital într-o nouă dimensiune strategică. STEAM, aşa cum sugerează şi acronimul, arată că ASF s-a angajat cu energie, putere, fermitate şi entuziasm în obţinerea statutului de piaţă emergentă pentru piaţa de capital din România”.

STEAM – Set of actions Towards Establishing and Acknowledgment of the emerging Market status

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate