Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ASF a aprobat proiectul STEAM, pentru reformarea pieței de capital din România


15 august 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Asigurări
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat în ședința de miercuri, 13 august 2014, Planul de acțiuni pentru obţinerea Statutului de Piaţă Emergentă, cunoscut și sub denumirea: ”proiectul STEAM”, prin care se urmărește reformarea pieței de capital din România, sub aspectul mărimii, lichidității și accesibilității de către investitori, potrivit unui comunicat.

STEAM va pune în aplicare o serie de măsuri astfel încât, la cel mult doi ani de la implementare, să creeze premisele reclasificării pieței de capital din România ca ”piață emergentă”, de la statutul de ”piață de frontieră” pe care îl are în prezent. Această clasificare este realizată de Morgan Stanely Capital International și reprezintă un puternic indicator pentru investitorii străini.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF, a declarat: ”Proiectul STEAM este obiectivul strategic prioritar, identificat şi asumat de către ASF, pentru piaţa de capital. El corespunde necesităţilor de deschidere a pieţei, de eficientizare şi de facilitare a acesului investiţional în România şi va avea ca efect creşterea volumului plasamentelor şi a lichiditătăţii. Urmărim să fim proactivi în faţa pieţelor şi să facilităm trecerea pieţei de capital într-o nouă dimensiune strategică. STEAM, aşa cum sugerează şi acronimul, arată că ASF s-a angajat cu energie, putere, fermitate şi entuziasm în obţinerea statutului de piaţă emergentă pentru piaţa de capital din România”.

STEAM – Set of actions Towards Establishing and Acknowledgment of the emerging Market status

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro