Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Unicul avocat participant la Scoala de Vară a Universității Populare Nicolae Iorga, 2014
18.08.2014 | JURIDICE.ro

La cursurile Universității Populare „Nicolae IORGA” de la Vălenii de Munte din acest an participă și cercetător științific, dr. juris avocat Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU, consilier al Consiliului Baroului București.

Vălenii de Munte va fi capitala culturii naționale în perioada 17-22 august 2014, cu ocazia cursurilor de vară ale Universității Populare „Nicolae IORGA”, manifestare națională, care a debutat în 1908 din inițiativa savantului Nicolae IORGA.

În ziua de 19 august 2014 (ora 10.00), la CENTRUL CULTURAL Vălenii de Munte, va avea loc Conferința: „100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, Cauze, desfăşurare, consecinţe”.

Cu participarea:
– prof. dr. Sergiu Iosipescu
– prof. univ. dr. Nicolae-Şerban Tanaşoca
– prof. univ. Ion Bulei
– prof. univ. Vasile Buga, directorul Centrului de Studii Istorice „Florin Constantiniu” de pe lângă Institutul Naţional al Totalitarismului
– Georges Boisnard
– avocat dr. juris Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU.

Avocat dr. juris I. FRIEDMANN-NICOLESCU este autorul unicului studiu dedicat organizării judiciare din Palatul de Justiție, din Bucureștiul vremelnic ocupat în primul război mondial de trupele germano-austro-ungaro– bulgare conduse de Feldmareșalul german, Anton Ludwig August von MACKENSEN.

În aceeași zi, la ora 17.30, tot la Centrul Cultural Valenii de Munte, avocat dr. juris I. FRIEDMANN-NICOLESCU va vorbi despre cultura cinematografică națională în contextul culturii cinematografice internaționale, cu ocazia centenarului primului film documentar dedicat Luceafărului poeziei românești – primul film documentar despre Eminescu în contextul culturii cinematografice naţionale şi mondiale (produs în urmă cu o sută de ani, după un scenariu al avocatului Octav MINAR).


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.