Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Marea Britanie. Fostul Procuror General despre concedierea funcționarilor publici care afișau semne ale credinței creștine la locul de muncă


27 august 2014 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Dominic Grieve, fostul Procuror General al Marii Britanii, susține că britanicii de religie creștină sunt forțați să-și ascundă convingerile și sunt excluși din viața publică a Regatului, potrivit telegraph.co.uk.

Dominic Grieve: „Mă îngrijorează că există încercări de a împinge religia în afara spațiului public. În mod cert acest lucru s-a întamplat la nivel local. Creștinismul reprezintă o forță puternică în țară, dar cred că este subestimată, mai ales că în trecut a eșuat în a se exprima cât de clar trebuia. Recunoașterea drepturilor oamenilor de a-și manifesta și exprima credința este foarte importantă.”

Acesta a menționat că anumiți lucrători din sectorul public au fost sancționați disciplinar pentru că au afișat semne ale credinței lor la locul de muncă. Fostul procuror general consideră că este mai important ca niciodată ca politicienii să-și exprime credința în fața scenelor îngrozitoare din Irak, unde fanaticii Statului Islamic se folosesc de credință pentru a-și justifica acțiunile. În opinia lui Dominic Grieve, creștinitatea ar putea reprezenta o forță puternică a binelui, iar creștinii nu ar trebui indimidați sau excluși.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii