Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM. Verificări privind plângerile penale formulate de Curtea de Conturi a României


28 august 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat în ședința de marți, 26 august 2014, Raportul Inspecției Judiciare privind verificarea măsurilor luate de procurori şi conducerile parchetelor în vederea soluţionării dosarelor mai vechi de un an de la data sesizării, având ca obiect plângeri formulate de Curtea de Conturi a României.

Controlul a fost efectuat ca urmare a transmiterii către CSM a unei analize realizate de Curtea de Conturi privind stadiul de soluţionare a sesizărilor ce au fost adresate organelor de urmărire penală în perioada 2005-2013.

În urma verificărilor, Secția pentru procurori a reținut faptul că, în perioada menționată, Curtea de Conturi a României a adresat organelor judiciare un număr de 374 de sesizări din care, până la efectuarea controlului, 136 au fost soluţionate, iar 238 se aflau în curs de instrumentare. De asemenea, la data finalizării verificărilor, pe rolul parchetelor se aflau în lucru un număr de 67 de dosare mai vechi de un an de la data înregistrării sesizării.

:: sursa: CSM

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică