Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

CSM. Verificări privind plângerile penale formulate de Curtea de Conturi a României
28.08.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat în ședința de marți, 26 august 2014, Raportul Inspecției Judiciare privind verificarea măsurilor luate de procurori şi conducerile parchetelor în vederea soluţionării dosarelor mai vechi de un an de la data sesizării, având ca obiect plângeri formulate de Curtea de Conturi a României.

Controlul a fost efectuat ca urmare a transmiterii către CSM a unei analize realizate de Curtea de Conturi privind stadiul de soluţionare a sesizărilor ce au fost adresate organelor de urmărire penală în perioada 2005-2013.

În urma verificărilor, Secția pentru procurori a reținut faptul că, în perioada menționată, Curtea de Conturi a României a adresat organelor judiciare un număr de 374 de sesizări din care, până la efectuarea controlului, 136 au fost soluţionate, iar 238 se aflau în curs de instrumentare. De asemenea, la data finalizării verificărilor, pe rolul parchetelor se aflau în lucru un număr de 67 de dosare mai vechi de un an de la data înregistrării sesizării.

:: sursa: CSM

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.