Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Admitere 2014: ultima săptămână
28.08.2014 | Cristi DANILEȚ

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Am intrat în ultima săptămână de pregătire pentru susținerea concursului de admitere la INM, respectiv concursul de admitere în magistratură.

Marți, 26 august 2014, CSM a trecut de ultima etapă dinaintea primei probe: soluționarea contestațiilor celor respinși la înscriere. În momentul de față, situația este următoarea: pentru admiterea la INM sunt 4.028 candidați pe 160 posturi, iar pentru recrutarea directă pe post sunt 974 de candidați pe 36 locuri.

Azi s-a afișat anunțul cu privire la locul și ora unde se va desfășura proba de duminică (verificarea cunoștințelor juridice). Practic, duminică, 31 august 2014, la ora 9:00, la cele trei universități din Timpuri Noi (pentru admiterea la INM), respectiv la URA (pentru recrutarea directă) va avea loc cea mai dură probă a acestui concurs, unul dintre cele mai corect organizate din România.

Poimâine se va afișa repartizarea pe săli a candidaților.

În organizarea concursului sunt implicate câteva sute de oameni: magistrați, grefieri, personal asimilat, jandarmi – pentru organizare, supraveghere, concepere subiecte, corectare, interviu, pază, etc. Un efort uriaș menit să asigure cele mai bune condiții pentru concurenți. Va fi împiedicată fraudarea de orice natură. Subiectele vor fi alcătuite și multiplicate în noaptea dinaintea primei probe, iar cei implicați nu vor putea comunica cu exteriorul sau părăsi incinta până la deschiderea plicurilor cu subiecte în sălile de examen.

Știu ce înseamnă susținerea unui astfel de concurs la nivel național: concurență foarte mare, stres, oboseală. O vară întreagă rezervată învățatului. E o luptă nu doar cu ceilalți concurenți, ci cu tine însuți în primul rând. Unii reușesc din prima, alții după câteva încercări. Anul acesta avem mai mulți concurenți ca niciodată pentru că numărul locurilor vacante din sistem se tot împuținează.

Succes și curaj celor care vor susține concursul! Rezultatele vor fi pe măsura efortului depus. Fie ca cei mai buni dintre cei mai buni să ne devină colegi în profesia unde se adună elita lumii juridice! Așa să fie!

Cristi DANILEȚ
Judecător, Membru CSM

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti