Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Detalii privind admiterea la INM și magistratură


29 august 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității joi, 28 august 2014, un comunicat privind concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii și în magistratură.

Astfel, prima etapă a celor două concursuri se va desfășura în data de 31 august 2014, probă eliminatorie tip grilă de verificare a cunoștințelor la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal.

La concursul de admitere la INM s-au înscris 4073 de candidați dintre care vor participa la prima probă 4028 de candidați. Concursul se organizează pentru ocuparea a 160 de locuri pentru auditori de justiție, respectiv 60 de locuri pentru judecători și 60 de locuri pentru procurori.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris 1007 candidați dintre care 947 vor participa la probă. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 26 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor și a 10 posturi de procuror în cadrul parchetelor de pe lângă judecătorii.

Ambele concursuri vor începe la ora 9:00, accesul candidaților în sală fiind permis între orele 7:30-8:30, numai pe baza actului de indentitate (BI/CI sau pașaport). Listele cu repartizarea candidaților pe săli se vor publica în data de 29 august 2014, pe paginile de internet ale CSM, respectiv INM, și pe ușile sălilor în care se desfășoară proba.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii