Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Târgu Mureş. Luare și dare de mită. Urmărire penală


28 august 2014 | Raluca ASAVEI, Paula VÂRBAN, Raluca ASAVEI
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal, Procedură penală
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DNA-Târgu Mureş. Luare și dare de mită. Urmărire penală.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
P. V., chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită în formă continuată (două acte materiale),
G. T., la data faptelor director general al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată (două acte materiale).

În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La data de 4 octombrie 2011, suspectul P. V. – chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, i-a pretins suspectului G. T. ca, în calitatea sa de director general al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mureş. Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, P. V., în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui G. T., lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul (IJP) Mureş.
La data de 26 octombrie 2011, suspectul P. V. i-a mai pretins suspectului G. T. repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mureş, a unui autovehicul aparţinând IPJ Mureş. Anterior, chestorul P. V. dispusese transferarea rudei lui G. T. şi se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.

Persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Amintim că G. T. a fost trimis în judecată într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureș.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Raluca ASAVEI

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro