Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Drept penal

DIICOT-București. Trafic de droguri. Reținere

29 august 2014 | Adrian CONDRAȘOV, Paula VÂRBAN, Adrian CONDRAȘOV

DIICOT-București. Trafic de droguri. Reținere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciul Antidrog – Biroul Zonal 2, au reuşit finalizarea activităţilor specifice în cadrul Operaţiunii “FABRIKA”, în care este documentată activitatea infracţională a unei importante reţele de trafic de droguri. Grupul infracțional organizat acționa pe raza Capitalei şi a mai multor judeţe din ţară şi avea ca preocupări infracţionale cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea şi distribuirea cannabisului, probându-se activitatea infracţională a mai multor persoane fizice (asociaţi, administratori şi angajaţi la două societăţi comerciale).

În urma probatoriului administrat în perioada 2013-2014, rezultă suspiciunea rezonabilă că persoanele în cauză, folosindu-se de două societăţi comerciale (cu trei puncte de lucru în sectoarele 1, 2 şi 3, precum şi de patru site-uri web de promovare şi distribuire a produselor societăţilor), sub paravanul desfăşurării unor activităţi comerciale licite, distribuiau seminţe de cannabis, nutrienţi şi echipamente specifice înfiinţării si dezvoltării culturilor indoor si outdoor de cannabis.
De asemenea, față de membrii grupului infracțional organizat există suspiciunea rezonabilă că asigurau și consultanţă ori consiliere cu privire la modul de însămânţare, cultivare, recoltare, uscare şi procesare a culturilor de cannabis.
Activitatea de documentare a activităţii infracţionale desfăşurată de membrii grupului infracțional organizat a vizat, în prima etapă, identificarea şi descoperirea culturilor indoor înfiinţate şi întreţinute de persoane care au procurat substanţele, seminţele şi echipamentele necesare de la cele două societăţi comerciale. Astfel, au fost descoperite 14 culturi indoor, în Bucureşti şi în judeţele Dolj şi Teleorman, cu 990 plante de cannabis (masă vegetală aprox. 125 kg), precum şi 41,5 kg cannabis pregătit pentru vânzare. Cantităţile de cannabis rezultate erau distribuite în capitală, în special, în zona Centrului Vechi.
Operaţiunea a fost finalizată în data de 7 august 2014, efectuându-se trei percheziţii domiciliare la adresele unde funcţionau cele trei puncte de lucru ale societăţilor comerciale, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele:
– peste 29.000 seminţe de cannabis, în valoare de aprox. 1. 020. 000 lei;
– echipamente de întreținere, preparare, instalații de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare, de încălzire pentru cultivarea indoor a plantelor de cannabis, nutrienţi, stimulatori de creştere etc., în valoare de peste 650.000 de lei;
– 1.180 de euro, 9.155 de lei;
– trei laptop-uri, cinci hard diskuri, șase telefoane mobile, șase cartele SIM.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la punctele de lucru au fost depistate şi identificate mai multe persoane care îşi procurau produse de la societăţile respective, aceste persoane fiind conduse la sediul DIICOT, în vederea audierii.

Procurorii DIICOT au dispus cercetarea în stare de reţinere a patru persoane (asociaţi şi administratori ai societăţilor comerciale implicate) şi cercetarea în libertate a celorlalte persoane, pentru complicitate şi instigare la infracţiunea de “cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpãrarea sau deţinerea drogurilor de risc, fãrã drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1 din Legea nr. 143/2000. Totodată, cele două persoane juridice implicate au fost puse sub acuzare.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Adrian CONDRAȘOV

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership