Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

ARDAE este partener Fiat Iustitia Moot Court Competition
01.09.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Cercul de drept Ius Iuventutis a fost constituit în perioada 1999-2000, fiind primul cerc studențesc înființat pe lângă Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș. Ius Iuventutis reflectă cu siguranță spiritul noii generații de juriști care provin de pe băncile Universității ”Petru Maior” din Târgu Mureș. Evoluția lui este strâns legată de dezvoltarea instituțională a acestei universități. Inițiativa înființării acestei grupări aparține aproape în exclusivitate unor studenți vizionari, al căror nume nu îl precizăm în acest context, deoarece acest tip de inițiativă a caracterizat, caracterizează și va caracteriza întotdeauna funcționalitatea Cercului. Ca urmare, Ius Iuventituis a aparținut, aparține și va aparține întotdeauna fiecărui student cu inițiativă.

Anul universitar 2013-2014 a fost unul dintre anii frumoși ai activității Cercului, marcând, printre altele, valorificarea unor eforturi de mai mulți ani de zile și, totodată, deschiderea către noi domenii. În acest an se poate spune că a existat cea mai bună colaborare cu alte centre universitare din țară; a apărut și primul volum Fiat Iustitia Moot Court Competition; au văzut lumina tiparului la Editura Universitară două volume cu tematică jurisprudențială din activitatea Curții Europene a Drepturilor Omului, la realizarea cărora au contribuit și studenți mureșeni; s-a contribuit substanțial la înființarea și funcționarea asociației European Law Students’Association Târgu-Mureș; unul dintre studenți a fost selectat și desemnat câștigător al locului III la competiția națională Studentul Anului. O realizare de excepție o reprezintă participarea unei echipe de studenți la concursul internațional Willem C.Vis Moot (Viena), prin aceasta deschizându-se un nou drum către un domeniu atractiv și competititiv al dreptului: arbitrajul internațional.

ARDAE – Asociația Română de Drept și Afaceri Europene este partener Fiat Iustitia Moot Court Competition și se implică activ în cele trei secțiuni ale concursurilor de pledoarii – Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului și arbitraj.

Detalii aici.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.