Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

ICCJ. Exprimare intenţie de reziliere vs. declaraţie unilaterală de reziliere
02.09.2014 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

NOTĂ JURIDICE.ro: Pentru o temă similară, se poate viziona, fără perceperea vreunei taxe, și dezbaterea Cât de judiciară (mai) este rezoluțiunea? pe Dezbateri juridice.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în condiţiile în care în contractul de locaţiune nu a fost prevăzută denunţarea unilaterală de către locatar, ca modalitate de încetare a contractului, următoarea clauză, plasată la cap. „Obligaţiile părţilor” din contract:în cazul în care locatarul doreşte rezilierea prezentului contract are obligaţia de a notifica locatorul cu min. 60 zile înainte despre intenţia lui, dar înţelege să-şi asume şi plata daunelor interese, acceptând obligaţia plăţii daunelor interese prevăzute pentru rezilierea anticipată”, nu reprezintă o clauză de încetare efectivă a contractului, ci reglementează numai o procedură de exprimare a intenţiei de reziliere anticipată căreia i se ataşează obligaţia de plată a daunelor interese, dacă, desigur, locatorul este de acord cu încetarea anticipată a contractului. (Decizia nr. 4400 din 10 decembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect daune interese)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti