Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Competența de a dispune noi obligații pentru inculpat, în cursul urmăririi penale, revine judecătorului sau procurorului? UPDATE: Decizia ICCJ


15 septembrie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

12 septembrie 2014: Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins, prin Decizia nr. 17 din 1 septembrie 2014, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Curtea de Apel București, Secția I Penală în dosarul nr. 8526/3/2014 (1510/2014) privind pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept referitoare la pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept referitoare la interpretarea dispozițiilor art. 215 alin. 8 din Codul de procedură penală, în cursul urmăririi penale, competenţa de a dispune asupra unor noi obligaţii pentru inculpat ori înlocuirea sau încetarea celor dispuse iniţial revine judecătorului de drepturi şi libertăţi care a luat măsura sau, dimpotrivă, procurorului.

***

4 septembrie 2014: Ministerul Public a dat publicității joi, 28 august 2014, solicitarea Procurorului General Tiberiu Nițu pentru pronunțarea unei decizii de către ICCJ cu privire la rezolvarea următoarei chestiuni de drept: ”în aplicarea dispoziţiilor art. 215 alin. 8 din Codul de procedură penală, în cursul urmăririi penale, competenţa de a dispune asupra unor noi obligaţii pentru inculpat ori înlocuirea sau încetarea celor dispuse iniţial revine judecătorului de drepturi şi libertăţi care a luat măsura sau, dimpotrivă, procurorului”.

:: concluziile procurorului în cauza nr. 21/1/2014/HP/P a ICCJ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică