Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Problemele de actualitate care vizează profesia de avocat abordate în cadrul ședinței Comisiei Permanente a UNBR
04.09.2014 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității marți, 2 septembrie 2014, un comunicat privind materialele documentare transmise membrilor Comisiei Permanente şi ai Consiliului UNBR, în vederea lucrărilor din 4-7 septembrie 2014.

Pentru o bună desfășurare a ședințelor, pe lângă ordinea de zi transmisă Comisiei Permanente și Consiliului, au fost comunicate și materialele documentare privind următoarele probleme de actualitate care vizează profesia de avocat, propuse spre dezbatere:

1. efectele hotărârii CJUE privind cauzele conexate C-58/13 si C-59/13, în contextul finalizării de către Comisia Permanentă a lucrărilor privind aprobarea sau respingerea participării la examenul de admitere în profesia de avocat a unor absolvenţi de drept din alte state;
2. contribuţia UNBR la bugetul CCBE;
3. participarea la programul „Find -A-Lawyer” al CCBE în parteneriat cu Comisia Europeană;
4. proiectul Marii biblioteci juridice cu acces gratuit;
5. proiectul privind amendamente la acte normative ce reglementează profesia de avocat;
6. propunere privind unele completări ale Legii nr. 51/1995;
7. proiectul Protocolului privind stabilirea remuneraţiilor cuvenite avocaţilor pentru furnizarea serviciilor de asistenţă judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenţă judiciară şi/sau reprezentare ori de asistenţă extrajudiciară, precum şi pentru asigurarea serviciilor de asistenţă judiciară privind accesul internaţional la justiţie în materie civilă şi cooperarea judiciară internaţională în materie penală;
8. raport de activitate privind asistenţa judiciară aferent perioadei mai-august 2014.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate